З батальйонами добровольців на Сході встигнути неможливо - просто видайте їм зброю

Вчора дорогою на семінар фантастичний місцевий інтернет завадив мені надіслати цей текст. Відкривши чорновики сьогодні мені стало його шкода. Він ще не втратив актуальності. Отже:

Ідея Авакова з "батальйонами спецназу" з патріотів на Сході мертвороджена. На це просто немає часу. В мирних умовах для формування ОДНОГО батальону з Самооборони було потрібно 1,5 місяці. В нас немає і тижня. І формування їх потрібно здійснити в ворожому оточенні. Це неможливо в принципі. Державні ідіоти це, звичайно, розуміють але брешуть громадянам, щоб їх не звинувачували в бездіяльності тут і зараз.

До того ж батальйони з добровольців в підпорядкуванні силових структур будуть неефективними через мізерну ефективність самих цих структур.
Та й батальйон є абсолютно неефективною одиницею проти сепаратистів на Донбасі.

Слід припинити займатись дурнею і зробити просту річ - роздати всім адекватним патріотам Донбасу зброю. Всім що готові битись та хочуть цю зброю отримати.

Як виділити цих людей? Емісарам на місці на око, з використанням детекторів брехні, за рекомендаціями в соцмережах. Як завгодно. Головне максимально швидко.

Зброї - автоматів, кулеметів, гранатометів в нас море. Вона нічого не коштує.
В сепаратистів проблем зі зброєю немає. А зовсім скоро Росія її надасть взагалі стільки їм буде потрібно. Проблема для влади не в ризиках що зброя потрапить до сепратистів. Влада шалено опирається озброєнню патріотів не через це. І не турбчись за безпеку громадян. А тому що боїться за себе. Але і цей страх іраціональний - для того щоб скинути таких правителів громадянам не потрібна зброя.

Принципово важливо надати цим людям офіційний статус. Не важливо який. Але вони мають отримати офіціні документи. Переможуть - сформують слові структури та владу на Сході. А перемога реальна - ці люди місцеві і за ними маса прихильників єдності.

Я технічно це можна зробити? Наприклад, так. Емісар знаходить невелику групу патріотів (в соцмережах, за рекомендацією,вони його знаходять - не важливо). Групу орієнтують в точку виводу за їх містом. Звідти їх забирає вертоліт. Вивозить на найближчу базу. Там члени групи проходять простий відбір. В т.ч. тест на детекторі брехні. Простенький, на 10 питань щоб відсіяти явно психологічно непридатних та запроданців. Після цього група отримує зброю та проходить базовий 1 - 3 денний тренінг з користування, тактики дій, звязку. Після цього гелікоптером повертається на місце.

В подальшому група діє повністю самостійно. Отримує лише загальні інструкції від свого куратора та накази по лінії РНБОУ. Це залишатиме максимум місця ініціативі. Та й на місці краще зрозуміло як діяти.

За потреби групи можуть обєднуватись в більші структури, посилюватись офіцерами розвідки та звязку, бійцями Правого сектору, якщо побажають їх прийняти.

Такий підхід дозволив би дуже швидко створити місцеву боєздатну, розгалужену та численну структуру. І діяла б вона проти окупантів та сепаратистів їх же методами.

Пріоритет за часом та ресурсами повинен бути наданий Харківщині. Її ще можна втримати. Сьогодні це зрозуміли навіть в Раді.

Які можуть бути шанси на перемогу? В короткостроковій перспективі невеликі. Але ми маємо боротись і використовувати всі можливості. Тим більше такі прості, дешеві та швидкі як ця. І кидати побратимів на Сході права також не маємо.

Блог: Aleks донецьк зброя сепаратизм донбас

Знак гривні
Знак гривні