Вакарчука, попри попередньо найменшу фракцію - кличуть об'єднуватись усі. Крім, звісно, Медведчука (ЦИТАТИ)

Схоже, попри попередньо найменшу фракцію Святослав Вакарчук виявляється найбільш затребуваним – ним ніхто не гребує, бо він себе не заплямував і ні з ким не заворогував. Ось добірка цитат:

Фото: Сергій Мазур

Порошенко назвав свого "головного партнера" у новій Раді:

"Головним партнером ми вважаємо найбільш ідейно близьку партію "Голос", якщо офіційні результати ЦВК підтвердять дані екзит-полів", – заявив Порошенко.

Зеленський заявив, що запрошує очільника партії "Голос" Святослава Вакарчука поговорити, зокрема, і про посаду прем’єр-міністра:

"Наша ініціатива до пана Вакарчука була ще на президентських виборах. Ми запрошуємо до розмови пана Вакарчука. Питання з приводу прем‘єра Вакарчука – це питання до нього, тому що це велика відповідальність", – сказав президент.

Вакарчук заявив, що переговори про створення коаліції партія почне після офіційного оголошення результатів виборів Центральною виборчою комісією.

Натомість у партії заявили, що партія "Голос" готова вести переговори про створення коаліції з партіями "Європейська солідарність" та "Батьківщина", якщо вони готові підтримувати деолігархізацію.

Дещо неприкаяна Тимошенко не відповідає конкретно на запитання, чи планує вона об’єднуватись у коаліцію з партією "Слуга народу", і каже, що це залежить від президента Володимира Зеленського:

"Найбільшу фракцію і перше місце отримала партія президента України Володимира Зеленського. І сьогодні в його особистих руках знаходиться питання формування коаліції. Тільки президент України та його партія будуть приймати рішення, з ким створити коаліцію, кого висувати на посаду прем’єр-міністра, а також на посади міністрів, це тільки в його руках".

"З усіх патріотичних, проєвропейських сил в парламенті ми готові бути в єдиній коаліції тільки зі "Слугою народу" і партією "Голос". Більше ми ні з ким коаліцію створювати не будемо".

Медведчук проти всіх: "Роль "Опозиційної платформи – За життя" в парламенті – виключно опозиція. І це було вирішено задовго до закінчення виборів. Ми це добре розуміли і свідомо до цього йшли. Ми будемо опозиційною фракцією в парламенті 9 скликання".

Підсумовуючи

Тимошенко не хоче бути з Порошенком, але готова бути з Зеленським і Вакарчуком.

Як Порошенко, так і Зеленський готові бути з Вакарчуком, але не готові бути одні з одним.

Вакарчук думає.

Ну і, вочевидь, ніхто не хоче бути з Медведчуком.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Рада уряд вакарчук вибори-19

Знак гривні
Знак гривні