Клімкін: Росію вирішили повернути в ПАРЄ ще до виборів президента України

Рішення про повернення РФ в ПАРЄ було прийнято до президентських виборів. Це сталося б за будь-якого розвитку політичної ситуації в Україні, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.


Які країни голосували за рішення скасувати санкції ПАРЄ проти Росії без жодних умов

Повернення російської делегації в ПАРЄ є спільною проблемою для України.

Про це написав глава МЗС Павло Клімкін в колонці для "Європейської Правди".

"Рішення про повернення російської делегації до ПАРЄ було прийняте до (!) президентських виборів в Україні. Воно назрівало і було б ухвалено за будь-якого розвитку політичної ситуації в Україні. Річ не у розподілі відповідальності, яку я, до речі, з себе також не знімаю.

Це все не про Порошенка, Зеленського чи когось іншого. Це наша спільна проблема.

Добре було б це спільно усвідомити. Я чудово розумію необхідність у світлі виборчої кампанії заповнювати ефіри та соцмережі.

Але це справа чесності і готовності дивитися у вічі викликам, як вони є. І якщо у цьому питанні ми не можемо бути чесними з собою, як можна бути чесними з виборцями?" - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше ПАРЄ ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу.

Незважаючи на нічне голосування, явка депутатів була вищою від звичайної. За резолюцію проголосували 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

Цензор

донеччина маразм крим росія луганщина санкції агресія анексія Європа

Знак гривні
Знак гривні