Рейтинги можливих кандидатів на Президента - низькі, різниця між лідерами - в межах похибки (ІНФОГРАФІКА)

Про це свідчать дані (с.4) соціологічного опитування Центру Разумкова, передає Новинарня.

За даними ТЕКСТів, Центр Разумкова належить до кількох справжніх, гідних довіри соціологічних центрів на тлі безлічі псевдосоціологів.

У Порошенка рейтинг найвищий, однак теоретична похибка становить 2.3%, що менше за різницю між ним, Тимошенко та Гриценком.

За чинного президента України Петра Порошенка на президентських виборах готові проголосувати в першому турі 10,3% українців, лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко підтримали б 9,5% і лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 8,9%.

Лідер партії "За життя" Вадим Рабинович отримав би 8,1% електоральної підтримки, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко - 7,8%.

За лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка готові віддати свій голос 5,8% учасників виборів, мера Львова Андрія Садового - 4,4%, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - 3,4%, лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 2,9%, народного депутата України Надію Савченко - 2,4%, лідера суспільно-політичного руху "ДІЯ", народного депутата України Дмитра Яроша - 2,1%, мера Києва Віталія Кличка - 1,9%, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка - 1,8%, лідера КПУ (заборонена в Україні) Петра Симоненка - 1%.

17% не визначилися, що робить результати теоретичних виборів ще більш непередбачуваними.

Дослідження проведено з 21 до 26 квітня 2017 року.

Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

порошенко ярош бойко ляшко президент савченко вибори тимошенко рабинович інфографіка гриценко

Знак гривні
Знак гривні