Клінтон перемогла Трампа на дебатах на тлі секс-скандалу (ОГЛЯД)

У США пройшли другі телевізійні дебати між кандидатами в президенти Гілларі Клінтон і Дональдом Трампом. За даними двох опитувань, пані Клінтон вийшла з них переможцем.

Опитування CNN/ORC показало, що 57% людей віддали свої голоси за кандидатку від демократів і 34% - за республіканця. Опитування YouGov показує менший розрив: 47% до 42%, - передає ВВС Україна

Під час дебатів сторони обмінялися емоційними звинуваченнями: пані Клінтон згадала ремарки Трампа про обмацування жінок, а той у відповідь обрушився на її чоловіка Білла Клінтона, сказавши, що той робив "значно гірші речі".


"Хапай їх за ...". Республіканці знімають Трампа з виборів через вульгарність про жінок (ВІДЕО)

Дебати почалися із запитання про рольові моделі і швидко перейшли на обговорення скандалу із відеозаписом 2005 року, на якому Трамп, зокрема, вихваляється тим, як мацав жінок і хапав їх за інтимні місця (він висловився вульгарніше).

Бізнесмен заявив, що журналісти неправильно зрозуміли його вибачення: у п'ятницю республіканець зауважив, що його слова були "жартом із роздягальні".

Він багато разів повторював слова про "жарт у роздягальні" і під час недільних дебатів.

Клінтон відповіла, що Трамп - перший кандидат, чия відповідність посаді президента викликає у неї сумніви.

Демократка пригадала республіканцеві сексизм і "здатність ображати кого завгодно".

Трамп у відповідь заявив, що екс-президент Білл Клінтон "робив значно гірші речі" і регулярно чіплявся до жінок, зауваживши, що Гілларі повинна соромитися своїх ремарок.

"В історії політики не було нікого, хто вів би себе так образливо щодо жінок", - сказав кандидат від республіканців про екс-президента.

Гілларі відмовилася обговорювати висловлювання Трампа з приводу її чоловіка.

Замість цього вона сказала, що оприлюднений відеозапис показує виборцям, ким насправді є Дональд Трамп.

Напередодні цих дебатів сам Трамп постав перед телекамерами із чотирма жінками, які звинувачують чоловіка Хілларі, Білла Клінтона, у сексуальних домаганнях.

Вибори президента США призначені на 8 листопада.

сша вибори скандал суспільство

Знак гривні
Знак гривні