За честь патріарха Кирила вступилися байкери

Байкери з російського мотоклубу "Нічні вовки", відомі своєю любов’ю да Путіна, в суботу, 21 квітня, влаштують мотопробіг по Москві з повітряними кульками та православною символікою.

Таким чином вони мають намір підтримати главу РПЦ патріарха Кирила, повідомив лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов, більш відомий як Хірург.

"Я проти біснуватих, які сміються над віруючими. Тому ми вирішили поєднати відкриття сезону з пробігом на захист патріарха Кирила і Російської православної церкви, ця акція знаходить у мене відгук. Ми поїдемо на мотоциклах з прив'язаними до них кульками з буквами "ХВ" (Христос Воскрес), а вночі випустимо їх в повітря", - цитує Хірурга РИА "Новости".

Він розраховує на те, що в мотопробігу, який стартує з оглядового майданчика на Воробйових горах, візьмуть участь до тисячі байкерів. "Минулого року у нас на відкритті сезону було 10 000 мотоциклів. В цьому році весни як такої не було, не всі встигли приготувати мотоцикли", - додав Хірург, який виступив на минулих президентських виборах довіреною особою прем'єр-міністра Володимира Путіна, а до цього відвідував з ним разом байкарський фестиваль в Криму. До речі, на поїздку до Криму тоді, у 2009 році, байкарів благословляв особисто патріарх Кирило.

Раніше представники РПЦ заявили про проведення автопробігу по Садовому кільцю в підтримку патріарха, оскільки вважають, що "проти нього в даний час ведеться інформаційна кампанія". Протягом останніх тижнів події навколо РПЦ і патріарха Кирила неодноразово опинялися в центрі уваги ЗМІ, викликаючи при цьому величезний суспільний резонанс. Серед них, зокрема, "безглузда помилка" фоторедактора сайту РПЦ, яка виразилася в тому, що на одній з розміщених на порталі фотографій на руці патріарха не було годинника Breguet за $ 30 000, але він відбивався на лакованому столі.

Інший епізод був пов'язаний із судовою тяганиною, в якій також згадувалося ім'я патріарха. Його квартирі в знаменитому Будинку на набережній в Москві було завдано багатомільйонних збитків від ремонту, який пройшов у сусідній квартирі, що належала екс-міністру охорони здоров'я Юрію Шевченко.

Починаючи з Вербної неділі, 8 квітня, в усіх церквах, що належать Російській православній церкві, в обов'язковому порядку зачитується циркуляр РЦП, звернення Вищої церковної ради, в якому ворогами церкви оголошено якісь "антицерковні сили" та прибічників "агресивного лібералізму".

22 квітня, "в день спомину вірування апостола Фоми", Вища церковна рада закликає "усіх ієрархів, пастирів і мирян" провести при кожному кафедральному соборі РПЦ "молебен на захист віри, осквернених святинь, Церкви та її доброго імені".

В 2009 році патріарх Кирило особисто благословив Хірурга на поїзду в Криму для підтримки співвітчизників в Севастополі.

релігія байкери рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні