Виделка від Табачника: замість боротьби за новий закон увага суспіьства переключилася на шкільну програму.

В час коли між Табачником і академічною спільнотою йде боротьба, який саме законопроект «Про вищу освіту» буде направлено на розгляд парламенту від Кабміну (від цього на перший погляд дрібного нюансу на 90% залежить подальша доля проекту) в пресі зявляється інформація про те, що Табачник планує скасувати предмет «Історія України».

Звичайно у всіх, в тому числі і опозиційних депутатів, котрі не надто слідкують за підготовкою і проходженням різних законопроектів, це викликає спалах гніву.

Табачник інформацію про історію спростовує, але якось не переконливо, до того ж заявляє про скорочення годин на вивчення української мови, мовляв потрібно запроваджувати навчання «другої інземної» й дати більше годин на інформатику. Очевимдний маразм «спростування» (дай бог нашим школам навчити дітей англійської, про те, що учні самі можуть навчити учителів «інформатиці» й згадувати не варто) тільки підливає масла у вогонь.

Результат: важливий закон про вищу нікого не цікавить, що розв’язує руки Табачнику і його другу, куму, партнеру а за одно голові парламентського комітету з освіти Максиму Луцькому, у просування потрібного законопроекту.

Вилка поставлена Табачником працює майже безпрограшно. Не відгукнутися на анонсовані зімни у шкільній програмі просто не можливо.

Виграти можна лише мобілізувавши усі можливі ресурси і на хвилі обурення добитися відставки міністра. При цьому в усіх антитабачних виступах має звучати вимога прийняти напрацьований громадськістю законопроект «Про вищу освіту».

школа освіта табачник

Знак гривні
Знак гривні