Тексти починають літературний проект: публікуємо сучасний український трилер

Ми вирішили долучитися до творення сучасної української літератури. Високоінтелектуальну прозу залишимо Юрію Андруховичу і Оксані Забужко. Спробуємо зробити щось для масового читача. А саме – трилер. З вкрапленнями детективу, містики і подекуди сірої, а інколи пістрявої буденності. Адже, попри старання Андрія Кокотюхи (подейкують, він «строчить» по десять книжок на рік), якісного легкого чтива читачеві бракує.

Для проекту надав свій ненадрукований роман активний учасник спільноти «Тексти», який ховається під псевдонімом «Андрій Лаврик». Роман називається «Іди і вбивай».

Звісно, ми ознайомились з рукописом, перш ніж започаткувати проект. Скажемо чесно: текст неоднозначний. Дехто може вирішити, що він пропагує культ жорстокості і сексуальні збочення. А також тютюнопаління і алкоголізм. Крім того – пофігізм і авантюризм. Але, на нашу думку, він вартий на увагу.

Про що цей роман? Автор сформулював у вельми чудернацькій анотації:

Перший вбиває кожного, хто скоїв смертний гріх. Як згрішив ти?
Другий убив, щоб врятувати власне життя. Він мріяв про гроші і отримав їх за чужу смерть. А ти міг би зупинитись, коли вже почав?
Третій, як і ти, хоче довідатись: чому?
І колись вони зустрінуться. Чи з тобою?

Учора ввечері побачила світ перша коротенька глава книжки. Хто ще не бачив – почитати можна тут. За цією адресою міститься зміст роману, де збиратимемо до купи посилання на вже надруковані глави.

Нові глави з’являтимуться кілька разів на тиждень. Якщо дозволять можливості автора.

І дякуємо за те, що читаєте.

Андрій Лаврик роман зміст книжка література Іди і вбивай

Знак гривні
Знак гривні