Міністерство медійної оборони

Автор: Олександр Пінчук

Сьогодні Міністерство оборони України від імені міністра Коваля розповсюдило прекрасне повідомлення. Повний текст: http://www.mil.gov.ua/index.php?lang=ua&part=news&sub=read&id=34025
Просто не міг не прокоментувати. Читаєш і сльози на очі навертаються...

"Збройні Сили України виконали всі завдання, які були поставлені перед ними керівництвом держави. Зараз створені всі відповідні угруповання, які повністю виконають основні завдання Збройних Сил — забезпечення суверенітету, недоторканості і цілісності нашої держави."

Он як?
Всього лише місяць тому в складі України був такий собі Крим. Тепер він належить Росії. При цьому з 18 тис. військовослужбовців в Криму третина перейшла на шлужбу ворога, третина розбіглась. Інші, за рідкісним виключенням, не показали жодної волі до боротьби.
В щонайменше двох східних областях України діють дозвідувально диверсійні групи армії Росії в складі щонайменше 300 бійців спецпризначення. На даний момент МО не досягло ЖОДНИХ результатів в боротьбі з ними.
Ситуація настільки серьйозна, що в будь-який момент можливе поширення їх діяльності на інші українські території.
То як там у міністерства з виконанням задач ...?

"Збройні Сили демонструють зразки мужності, героїзму, відданості справі захисту нашої держави, — наголосив генерал-полковник Михайло Коваль та навів у приклад військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, які днями потрапили в оточення."

Мерзенний приклад бійців 25-ї опдбр які здалися в полон ворогу разом зі зброєю та бронетехнікою, вели з ним зрадницькі переговори, а потім самовільно покинули позиції, спостерігала по телебаченню вся країна. Якщо в розумінні генерала це "мужність, героїзм та відданість" то в подібній гидоті немає нічого дивного. Тому що риба гниє з голови.
Такий самий "героїзм", до речі, проявили в Криму бійці феодосійського батальйону морської піхоти. Один в один: http://texty.org.ua/pg/blog/Aleks/read/52683/Krymska_zrada
Чому б не згадати заяви міністерства того ж дня, коли:
- спочатку міністерство офіційно спростовувало факт захоплення;
- потім нахабно брехало що це фейк;
- потім кілька днів називало захоплення військової техніки "блокуванням".
А голова фракції Батьківщини в Раді взагалі від імені міністра Коваля повідомляв, що це, бач, партизанська спецоперація така. Скоро ви дізнаєтесь про перемогу! Читав цю гидоту і плакав ... :))
До речі, наскільки я розумію, міністерство не збирається виконувати наказ в.о. Президента щодо розформування 25-ї опдбр та віддання винних під трибунал. Чекаємо на Феодосію №3?

Чесний офіцер після такої ганьби пустив би собі кулю в скроню. Чесний чиновник подав би у відставу. А міністр Коваль з мужньою ... обличчям розповідає казки і далі.

Нижче в тому ж стилі.
"Коли озброєні сепаратисти намагалися захопити один із ключових об’єктів на півночі Донецької області — Краматорський військовий аеродром, на якому, як відомо не базуються наші військові літаки, комендатура забезпечення у кількості 47 чоловік, мужньо відбила збройний напад. "

Штурмувала аеропорт юрба серед якої були окремі озброєні люди. Побачили що за проникнення по них будуть стріляти - зупинились. В чому мужність?

"Дуже мужньо діяла рота 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Ялта, що на відстані 30 км на захід від Маріуполя. Коли переважаючі сили озброєних сепаратистів намагалися захопити об’єкт, який знаходився під охороною наших бійців і роззброїти їх, командир роти надав команду «до бою», сміливо відбив напад та викликав підкріплення. Резерв десантників на вертольотах прибув негайно. Була проведена зачистка."

"Дуже мужньо" тому що відмовився розброюватись?
Щоб виконувати норми статуту воякам потрібна особлива мужність?
Якщо була виконана "зачистка" то де її результати: вбиті та затримані сепаратисти?
Одні питання ...

"Чудово діяли і десантники 95-ї окремої аеромобільної бригади відбивши раптовий напад сепаратистів на квадроциклах, добре озброєних та підготовлених. Але для українських десантників це не було раптовістю — вони сміливо вступили в бій, розпорошили головні сили противника, і вийшли переможцями у цій непростій ситуації."

Ну, добре хоч на квадроциклах, а не на велосипедах. Хоча після десантників 25-ї опдбр на БМД-2, яких переслідували зі стріляниною сепаратисти на автобусі (!!!) чекати можна всього.
Ну і все те саме: якщо був бій, то де його результати (вбиті, поранені, затримані сепаратисти)?

"Був випадок, коли командир парашутно-десантного взводу 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, щоб уникнути захоплення бойової техніки, також висмикнув кільце з гранати і сказав сепаратистам: «підірву себе і вас». Таких прикладів сотні"

А навіщо герою-десантнику бойова техніка та купа озброєння?
Він командир взводу чи воїн-шахід? Підготовка та утримання шахідів, до речі, обходиться незрівнянно дешевше ніж десантників. То за що ми їм платимо?
Може не варто робити геройські жести, а слід просто робити те чому тебе навчали?
От в Феодосії, наприклад, морпіхи відпрацювали як боксерська команда. А зброю та техніку просто лишили на складі. Тому що це значно безпечніше - можна отримати в пику, а не кулю. І Міністерство оборони також співало оди їх хоробрості.

Коротше, висновок з цього всього дуже простий: чім раніше ми розженемо все це "зіркове" кодло в мундирах, тим краще.
Якщо і є в нашій армії щось толкове, то точно не в штабах.
В нас 180 тис. в армії та 320 тис. в МВС. Це ПІВМІЛЬЙОНА силовиків, які не можуть нічого вдіяти з кількома тисячами сепаратистів. Обходиться ця орава в шалені гроші - біля 4 млрд. дол. на рік. За ці гроші, до речі можна кардинально модернізувати систему медичної допомоги в усій країні. На багато років вперед. І рятувати життя десятків тисяч простих людей щороку.

Тому:
99 % генералів всіх рівнів,
90 % старших офіцерів,
70 % офіцерів,
50 % рядового та сержантського складу
можна (і потрібно!) звільнити без втрат для обороноздатності. Без жодних пенсій та виплат. За непотрібністю.

І ми отримаємо так потрібні нам кошти для найму та утримання в армії ВІДПОВІДНИХ людей. Патріотичних, відданих та мужніх. Без лапок.

Блог: Aleks армія донеччина війна сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні