П

Підприємці проти влади. ОНЛАЙН-РЕПОРТАЖ З АКЦІЇ ПРОТЕСТУ (оновлюється постійно)

17 листопада, 17:00 Акція протесту триває більш доби. Ніч пройшла без ексцесів, побоювання, що наметове містечко буде знесено вночі, не виправдалось. Сьогодні Верховна Рада в тумані. Туман такий, що від памя'тнику Ватутіна не побачиш наметів протестувальників.

Але тут їх декілька. По-перше, новий великий намет Української Православної Церкви (МП), віруючі якої живуть під ВР вже не один рік. Раб "Божий Сергій" розказав: - "Ми виступаємо против нового Податкового кодексу, бо він передбачає введення ідентифікаційного коду з п'яти днів від народження. У той час як попередній кодекс перебачав відмову від нього через суд. Зараз такого не буде". Включення православних у акцію схоже на спробу маніпулювати громадською думкою. Адже віруючих серед протестувальників обмаль,а про вимоги саме вірних УПЦ МП говорить навіть замголови АП Акімова.

Православні молються, п'ют чай з бутербродами. Поряд - намети підприємців. Тут надписи: "Херсон", "Львів", "Чернігів". В наметах вже є світло та інтернет.

- Сьогодні у нас в таборі на ніч залишилось двадцять вісім людей, - каже пресс-секретар містечка Сергій Фесун. - Все пройшло спокійно, наші представники ходили на переговори до депутатів, ведеться діалог з владою. Але поправки, які вчора приймала Рада, йдуть не на користь бізнесу. Тому, схоже, будемо ще стояти.

Фесун розказав, що кияни приносили протестувальникам бутерброди - все, як у революцію-2004. Сам прес-секретар із Харкова. Він сказав, що влада робила перешкоди для ви'їзду їх делегації до Києва - не вдалося замовити автобус. Але допомогли представники профсоюзу працівників зализничної дороги: підприємці замовили вагон і доїхали до столиці. Кошти на поїздку збирали зі всіх підприємців на ринках. Ніхто не відмовив.

7:39 фотографія на тему, що відбувається біля ВР зараз: http://twitpic.com/37eo42/full

7:15 Більше інформації про рішення Печерського суду щодо арештів організаторів акції та знос містечка.

Про мітинг в Харкові читайте тут

Про мітинг в Донецьку читайте тут

18:42 За неперевіреною поки інформацією (з інтернетів), найбільш гуманний у світі Печерський суд виніс рішення про знос наметового містечка під ВР, та видав ордери на арешт людей, що подавали заявки на проведення акції

За інформацією нашого джерела у ВР, депутат Єфремов (ПР) заявив, що сьогодні буде розглянуто (тобто, відкинуто) половину всіх поправок до КАТу.

17:33 в УНІАН пройшла прес-конференція спів-організаторів акції. "Сьогодні - початок революції" - заявили її учасники. "Ми будемо бити тараном, акціями і підточувати шелелем". Кожен підприємець має підготувати і розповсюдити тисячу листівок.

"Сьогодні - початок початку кінця"[пацанської влади] - заявив на прес-конференції учасник громадянського руху "Відсіч" Михайло Свистович, - "Країна об'єднана. Влада нарвалася на спільний протест".

Серед інших заходів впливу організатори протестів обіцяють організувати податковий бойкот та референдум щодо довіри владі

17:20 ْЧастина учасників акції збираються залишитися на ніч. З Твітеру: Мітингуючі підприємці просять киян допомоги задля блокування податкового кодексу. Вони стоятимуть всю ніч. {Хто буде проходити поруч з термосом, вночі - не забудьте налити їм чашку чаю!}

16:53 Під Радою поменшало протестуючих. Вони частково звільнили вул. Грушевського і зараз займають відрізок від гот.Київ до вул.Шовковичної (з твітеру)

16:18 Портрети учасників акції протесту – Черкаси. З Черкас прибуло приблизно 500 людей, які представляють речовий ринок «та базу ОПС», авторинок. Вони під Радою вже вчетверте – на попередніх акціях протесту підприємців теж були. В них організоване кругове чергування – люди періодично змінюють один одного.

15:55 Ще один портрет учасника акції: Ірина Мулик, торгує жіночим взуттям. Працює сама, найманих працівників не має, але й сама ні до кого не наймається. «Якщо запровадять касові апарати, бізнес можна буде закривати». Готова протестувати стільки, скільки буде потрібно. За словами пані Ірини, сьогодні жодний з 30 ринків Тернополя не працює, до обіду не працювали таксисти.

15.53 Підприємці з речового ринку Тернополя: "Нас багато приїхало. Можливо, будемо ночувати, але це буде відомо після 16-ї години. Наш представник іде на переговори з Єфремовим. Потім буде ясно, що робити. Де ночуватимемо? Або на вокзалі, або тут під Радою в наметах".

15.28 Ми дивувалися - звідки на мітингу взялися якісь радикальні православні. Відповідь знайдено - це була провокація регіонала Колесніченка.

Депутат від ПР Вадим Колесніченко зробив незграбну спробу перекинути напрямок протестів на "потрібний" шлях. Він виступив із пропозицією внести поправку до КАТа і залишити можливість для віруючих сплачувати податки без використання ідентифікаційного номера - за даними паспорта. Втім, Литвин на цю ідею не пристав, зауваживши: "Але хто буде видавати довідки: хто віруючий, а хто - ні?"

15.25 Депутати Верховної ради пішли на обідню перерву. До цього часу депутати устигли у другому читанні розглянути 586 поправок у 20 статтях першого розділу Податкового кодексу, що складає приблизно 15% від усіх поправок.

Майже усі внесені поправки були відхилені або зняті з розгляду. Не отримала підтримки жодна поправка, внесена депутатами від опозиції.

15.17 Увага, конкурс! Знайдіть на цьому фото руку Юлії Тимошенко (ПІДКАЗКА НИЖЧЕ ). :-)

Хто не знайшов - тому підказка.

14.37 Сергій Мельниченко, який був затриманий міліцією за "порушення порядку проведення масових акцій", знову серед мітингувальників.

14.24 До мітингувальників прийшла Юлія Тимошенко. Вона спілкується з народом, а народ її фотографує на мобільні телефони.

13:24 Більшість методично провалює одну поправку за іншою, які внесла опозиція. У них команда - прийняти КАТ(кодекс азарова тигіпка) за будь яку ціну

13:20 Володимира Литвина не просто розізлив, а "порвав на шмаття" плакат з дулею, який опозиція запустила на кульках під купол ВР. За його пропозицією ВР проголосувала (244 голосів за) щоб вирахувати 10-кратну суму витрат, для того щоб її прибрати.

13:13 повідомлення в Твітері: міліція затримала одного з організаторів акції під ВР. До цього керівник Головного Управління МВС України в місті Києві Олексій Крикун заявив наступне: мітингувальники «поки що ведуть себе нормально, але рух перекрили».

«Ми зараз документуємо і вирішуватимемо питання з приводу керівників акції. Складемо спочатку протокол за те, що вони рух перекрили – дозволу на це вони не брали – а потім дивитимемося за матеріалами, як вони себе вестимуть і, відповідно, порушимо кримінальну справу»

12.45 Повідомлення в Твіттері від @Just_INn - "Під Радою людей не набагато менше, ніж під час ратиф. харк. угод. перекрито вул.Грушевського і Шовковичну. "

12:28 Організатори акції закликають також зібратися 22 листопада.

12.24 Під стінами ВР відбувається перформанс: мітингувальники кидають у відро копійки "на допомогу народним депутатам". І закликають не кидати «жовті» монети – лише білі.

11:40 До акції примазалися радикальні православні (ті, які регулярно відсиджуються в Маріїнському парку?). В них хресний хід під гаслом «Нет электронному реестру для православных».

11:35 Під купол Верховної Ради запустили плакат з дулею, підвішений до повітряних кульок. Литвин провів через сесійну залу рішення про те, що прибирання "неподобства" в десятикратному розмірі оплатять нардепи-"винуватці".

11.13 Тим часом Рада голосує поправки до Податкового кодексу... І збирається робити це до 10-ї години вечора.

Свіжі фотографії з акції:

Колона протестувальників на вулиці Грушевського....

Під Кабміном...

Та навколо Верховної Ради.

11.10 Наші кореспонденти повідомляють - на підході друга серія фотографій. Мають скоро бути, якщо техніка не підведе. Наразі наші знімки з акції були найпершими в інтернеті.

11.00 Замальовка з мітингу: "Виктор Кузнецов, торгует на рынке 7 км Одеса. Приехал на акцию. У него вместо флага - тельняшка на удочке. На словах объясняет креатив: "Если примут налоговый кодекс, придется последнюю тельняшку с себя снять". До речі, одеситів з тільняшками поверх одягу досить багато.

10.49. Нова показова кричалка: "Нову владу - на куски".

10.46 Надійшло СМС-повідомлення від іншого нашого кореспондента. "Двинулись дальше, к ВР. Слились еще с одной толпой. Митингуют под Радой около 20 тыщ. Замечен авторынок "Куяльник". Лозунг "Ганьба новій владі".

10.44 Наш кореспондент повідомляє - під Верховною Радою тисяч 20 людей. Настрій, якого давно не було - весело, енергійно і агресивно. Верховну раду з усіх боків заблоковано, окрім Маріїнського палацу. Акція справжня - видно, що люди прийшли протестувати "за своє", а не за кількадесят гривень.

10.27 Колона підприємців зупинилася біля Кабміну. Зафіксовано нову зброю протесту - порожня пластикова пляшка із копійками всередині. Якщо нею трясти - люто торохтить. :-)

Ще одне гасло: "Лучше умереть стоя, чем жить на коленях". Справа Долорес Ібаруррі не завершилася марно. :-)

10.22. "ДЕПУТАТІВ - НА БАЗАР!". Це головна кричалка протестувальників. Перші фото вже надійшли, будуть на сайті з хвилини на хвилину.

10.12 Наш кореспондент повідомляє - більше спроб зупинити колону не було. Очікуються перші фото з акції.

10.10. Колона проходить початок вулиці Грушевського.

10.03 Кількість людей зростає, за оцінками нашого кореспондента - їх близько 10 тисяч. Люди на Хрещатику "знесли" кордон міліції, який загороджував шлях.

9.50 На Майдані чотири тисячі осіб готові йти під Раду. Прапорів дуже багато – від червоно-чорних до прапорів ринку Троєщина. Гасло троєщинців: «Ні – податковому кодексу Азарова та Тігіпка». Ринок вийшов на вулицю. Видно прапори ринку "Петрівка".

Нагадуємо, що сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам наших читачів.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані

U336801545841

Гроші на рахунок можна слати і на телефон

096 551 68 93 - це Київстар

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати на яку платіжну систему ви переслали кошти

акція протест подати самоорганізація влада

Знак гривні
Знак гривні