Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

У взірцевої української бригади — проблеми. Це ключ до розуміння просування Росії на фронті, — El Pais

У 47-й окремій механізованій бригаді за рік змінилося чотири командири, до того ж вона потерпає від браку зброї. Про це пише іспанська газета El Pais, яка поспілкувалася з солдатами й офіцерами бригади.
Фрагменти

Оновлення статусу. Придатних до служби чоловіків розділять на чотири категорії (ПЕРЕЛІК)

Після того як в Україні зникне статус «обмежено придатний» до військової служби, чоловіків, які раніше вважалися такими, чітко розділять на «придатний/непридатний». Визнаних придатними до служби чоловіків ділитимуть на чотири категорії залежно від ступеня функціональності.
Фрагменти

Як пакет допомоги від США вплине на хід війни: ґрунтовний розбір The Economist

Британський тижневик The Economist аналізує, як може вплинути на хід війни пакет допомоги від США, що приблизно дорівнює всій військовій допомозі, яку Америка надала Україні з початку війни. Texty.org.ua переказують основне зі статті.
Фрагменти

Texty.org.ua — у білому списку Інституту масової інформації. Які ще медіа визнано найякіснішими

Інститут масової інформації оприлюднив свіжий список прозорих та відповідальних медіа, відомого також як Білий список найякісніших українських онлайн-медіа.
Фрагменти

Україна посилює мобілізацію: наскільки це вдалий процес

Керівник департаменту безпекової політики Центру політичних студій "Доктрина" та OSINT-дослідник Гліб Парфьонов аналізує для вашингтонського аналітичного центру The Jamestown Foundation посилення мобілізації, до якої змушена вдатися Україна напередодні очікуваного російського наступу. Texty.org.ua публікують скорочений переклад матеріалу експерта.
Фрагменти

Як Росія руйнувала Маріуполь: масштабне розслідування та комплексна оцінка збитків

Організація Human Rights Watch разом з українською правозахисною організацією Truth Hounds та архітектурною компанією SITU Research провели комплексну оцінку збитків, завданих російськими військами центру Маріуполя. Свої висновки вони опублікували у масштабному дослідженні «Під завалами: документування руйнувань та втрат у Маріуполі». Texty.org.ua публікують ключові фрагменти звіту.
Фрагменти

Зміна тенденції: чому росіяни почали масовано обстрілювати залізничну інфраструктуру

У четвер, 25 квітня, російські війська розпочали серію ударів по об’єктах залізничної інфраструктури у різних регіонах України.
Фрагменти

Архітектурна дивовижа. Дерев'яна хатина як кабіна винищувача часів Другої світової

Архітектор Пітер Маркос спроєктував на фермі у Шропширі, Велика Британія, дерев'яну хатину Monocoque Cabin, що має органічну форму, схожу на кокон.
Фрагменти

Подвійна мета: навіщо Росія атакує великі газові сховища в Україні, — CEPA

Росія вже давно націлилася на ключові об'єкти енергетичної інфраструктури України, але останні події є набагато серйознішими та набагато більш руйнівними. Про це пишуть дослідники Центру аналізу європейської політики (CEPA) Бенджамін Шмітт та Аура Сабадус. Texty.org.ua публікують ключові висновки експертів.
Фрагменти

Ефективний "Вишкіл капітанів" розпочав підготовку командирів у оновленому форматі: що зміниться

Розпочав роботу оновлений "Вишкіл капітанів". Тепер він став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C “Вишкіл капітанів”» в структурі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Підтримайте нас