В Україні масово вироблятимуть наземні дрони. Випробували уже понад 50 різного призначення (ФОТО, ВІДЕО)

В Україні починається масове виробництво роботизованих наземних платформ, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами міністра, безпілотники випробували через створений для розвитку військових технологій кластер Brave1.

Випробування проходили ударні платформи, турелі, платформи, які знищують позиції й техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

Федоров зазначив, що роботи успішно показали себе на полігоні. За кілька місяців вони будуть на полі бою — сотні різних платформ закуплять через UNITED24.

Читайте також: Україна розроблятиме роботизовані системи разом з лідером галузі Milrem Robotics

"Основна мета наземних роботів — мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога.

Кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати. Той шлях, що ми пройшли з БпЛА, проходимо з роботизованими платформами", — сказав міністр.

Читайте також: В Україні вперше законтрактували нові роботизовані турелі "ШаБля" (ФОТО)

Він також повідомив, що на платформі Brave1 зареєстровано понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Частина із цих роботів уже працює на фронті, як-от турель ШаБля.

Усі фото з телеграм-каналу Михайла Федорова
Усі фото з телеграм-каналу Михайла Федорова

війна технології роботизовані системи наземні дрони

Знак гривні
Знак гривні