Чому Макрон змінив свою публічну позицію щодо Росії: пояснює французький аналітик

Заступник директора головного французького аналітичного центру зі стратегічних та оборонних питань FRS Бруно Тетрайс написав свою сумарну оцінку на основі чотирьох причин, чому президент Франції Емманюель Макрон став "яструбом" у питанні Росії. Texty.org.ua публікують перекладений тред аналітика.

Фото: ОП
Фото: ОП

Макрона заскочила реальність. Річ у тому, що Путін брехав йому, виявився глухим до спроб доброї волі, а Росія подвоїла агресію.

Він зрозумів, що його європейський порядок денний (справжнє питання спадщини для нього) передбачає прийняття української справи й більшу чутливість до проблем Центральної Європи.

Макрон вважає, що з огляду на зростаючу можливість повернення на міжнародну арену Трампа, Європа має стати сміливішою і більш об'єднаною у питанні війни Росії проти України.

Читайте також: Макрон пояснив, за якої умови Франція може відправити свої війська в Україну — L’Independant

Він був шокований — і, ймовірно, розлючений — деякими нещодавніми діями Росії, що відбувалися "під прикриттям" і зачіпали французькі інтереси.

Я не вірю у важливість внутрішньої політики у питанні російсько-української війни. Якщо вже на те пішло, то його позиція, що порушує табу, може коштувати йому голосів, оскільки радикальні партії намагатимуться капіталізувати гасло "ніякої війни".

Читайте також: Франція викрила масштабну російську дезінформаційну кампанію в Європі

безпека європи макрон протидія рф

Знак гривні
Знак гривні