Українські youtube-чарти

Українські youtube-чарти

Над проектом працювала Євгенія Дроздова

Ми дослідили, хто з наших музикантів зумів прорватись у вітчизняні youtube-чарти крізь товсту стіну росмузону, та де в світі слухали українську музику.

Покрутивши глобус, ви побачите, що рок-гурт The Hardkiss популярний в Індії та Індонезії, так само як Kavabanga Depo Kolibri, Monatik та Анна Седокова. Мексиканцям заходить наша Настя Каменських (NK). Майже 25% всіх фанатів Винника живуть у Києві, а найпопулярнішим гуртом, що співає українською, є KАZKА.

За 12 місяців KАZKА отримала 342 млн переглядів — це один із найвищих показників серед українських виконавців. А якщо вам буває сумно від засилля російської попси та репу в українських чартах, зазначимо, що за останні 12 місяців 96.4 млн переглядів KАZKА мала з Росії, і 82.2 — з України (станом на 16 грудня).

На графіках ліворуч — частота й позиції виконавця в щотижневих українських youtube-чартах "Найкращі виконавці". Значення по осі Y позначає місце виконавця в чарті, відповідно, низькі значення кращі за високі. Виконавці відсортовані за кількістю переглядів в українському сегменті youtube за останні 12 місяців. На глобусі — кількість переглядів по окремих містах світу. Майже по кожному виконавцю youtube надає інформацію щодо ТОП-100 міст за кількістю переглядів.

Клікайте на назви гуртів — дивіться на глобус. Його можна крутити.

¯\_(ツ)_/¯

TEXTY.ORG.UA незалежне видання без навʼязливої реклами і замовних матеріалів. Щоб працювати і далі нам потрібна ваша підтримка.

Створено Текстами

texty.org.ua