У містах на Каховському водосховищі можуть виникнути проблеми з водопостачанням

Міста, що містяться вище за течією від Каховської ГЕС, ризикують залишитись без питної води. Зокрема, проблеми з поданням води виникли у Кривому Розі, Марганці та Нікополі Дніпропетровської області, повідомляють у КМДА.

Голова Дніпровської ОДА Сергій Лисак заявив, що ситуація з питною водою у цьому регіоні контрольована. Якщо води не вистачатиме – її підвозитимуть місцевим жителям.

"До надзвичайної ситуації ми готувалися. Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води й системами доочистки", – розповів Лисак.

Всі водоканали в Нікопольському районі працюють в штатному режимі, повідомив голова Нікопольської РДА Євген Євтушенко. Але він закликав місцевих мешканців робити запаси питної і технічної води.

Місцева жителька Нікополя розповіла ТЕКСТАМ, що в місті знизився тиск води у кранах: “Зранку вода з крана була брудна, тиск маленький, адже всі одночасно почали набирати воду, щоб зробити запаси. В деяких районах вода зникла, саме через паніку. В магазинах розкупили усі баклажки з водою, залишилась тільки газована вода”.

Нижче відео з падінням рівня води в Енергодарі

Ситуація у Кривому Розі

водопостачання підрив каховської гес росія терорист

Знак гривні
Знак гривні