Росіяни розгорнули серійне виробництво дронів, які прицільно скидають боєзаряди: як боротися з цією загрозою

Російський військово-промисловий сектор, вочевидь, розгорнув масштабне серійне виробництво FPV-дронів.

Як повідомляє відомий фахівець-зв'язківець Сергій Флеш з посиланням на російські ресурси, бійці південного угрупування військ вже отримали партію з "декількох тисяч одиниць" таких дронів.

"І ось уже тисячі російських FPV-дронів з конвеєра поїхали на фронт і ще десятки тисяч поїдуть. І це не арта, кожен такий російський дрон в умілих руках уб'є нашого солдата чи пошкодить техніку", – зазначає Флеш.

bad647a06a456252.jpg

Один з російських FPV-дронів. Фото: Defense Express

Спеціалізоване військове видання Defense Express наголошує, що серійне виробництво FPV-дронів – це серйозна загроза, яка потребує особливої уваги, особливо якщо окупанти зможуть "поставити на потік" постачання тисяч FPV-дронів російському війську і безпосередньо на поле бою.

Видання акцентує, що останнім часом Росія активізувала цей напрямок, зокрема нарощує виробництво FPV-дронів та загалом удосконалює їх, зокрема і в плані стійкості до РЕБ.

"Активно і з високою ефективністю використовують FPV-дрони на полі бою і наші військові (і тут фактично можна говорити про те, що саме у нас окупанти "підгледіли" таку ідею), уражаючи російську бронетехніку, зокрема і танки, ракетні системи залпового вогню, важкі вогнеметні системи й навіть засоби протиповітряної оборони.

Одна з головних переваг FPV-дрона – його ціна, бо безпілотник з вартістю, яка коливається у межах від 500-600 і до 1000 і більше доларів, цілком може знищувати зразки озброєння та військової техніки у сотні й тисячі разів дорожче", – пише DE.

Як відзначає Сергій Флеш, протидіяти такій загрозі варто у двох напрямках. По-перше, це організація серійного великомасштабного виробництва FPV-дронів, яке б підтримувалося на державному рівні.

Другий напрямок – це безпосередньо способи протидії цим дронам. Це і так звані "протиланцетні сітки", які вже продемонстрували свою ефективність проти російських дронів-камікадзе.

Читайте також: Як сітка врятувала САУ Krab від російського “Ланцета” (ФОТО)

Але що найважливіше – це масштабне виробництво і постачання у війська так званих "окопних РЕБ", які мають допомогти нашим військовим якнайкраще протистояти загрозі FPV-дронів з боку російського війська.

fpv-дрони реб протидія дронам

Знак гривні
Знак гривні