Як розвивалася параноя Путіна: "діагноз" на основі 10 тис. стенограм з виступами диктатора

ТЕКСТИ зробили новий масштабний проєкт у напрямі журналістики даних. Ми проаналізували 10 тис. стенограм з виступами Путіна за 22 роки його правління і створили матеріал українською й англійською мовами з візуалізацією тем в офіційній мові Путіна.

Снимок экрана 2023-06-01 174434.png

Обкладинка проєкту

Під час дослідження параної Путіна ми виявили чимало цікавого. Наприклад, що російський президент симпатизував Джорджу Бушу й негативно ставився до Барака Обами

Та й загалом на початку свого правління лідер Росії проголошував дружбу із Заходом. Переконував, що європейські цінності росіянам притаманні. Проте згодом його риторика змінилася на протилежну, це сталося в 2006-2007 роках.

У чому причина зміни риторики? Базуючись на даних, у своєму проєкті ТЕКСТИ дають відповідь на це запитання.

У тексті "Параноя Путіна" багато цитат російського диктатора, проте ми не хотіли змушувати вас їх читати, тому приховали більшу частину прямої мови в спливаючі підказки.

Проєкт ТЕКСТІВ прокоментувала письменниця, комунікаційниця й засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз: "Вийшла цікава та корисна база для дослідників. У ній можна прослідкувати зміну риторики по різних векторах – від відносин з Україною/США до ядерної зброї. І все це в зручному форматі".

Прочитати статтю українською можна тут, англійськоютут.

тексти журналістика даних путін проєкт

Знак гривні
Знак гривні