Розпочався великий збір на "прокачку" ППО: як долучитися

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та компанія «Нова пошта» розпочали збір «Запакуй небо — прокачай ППО».

Мета — зібрати 330 мільйонів гривень на зв’язок та рухомі командні пункти для протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ, розповіли у фонді "Повернись живим".

За зібрані у рамках проєкту кошти волонтери придбають:

Рюкзаки мобільної вогневої групи:  легкі й водночас функціональні, адже містять  усі необхідні види зв’язку;

Переносні командні пункти: робоче місце-трансформер для захисників неба, що розміщується у кейсі вагою 60 кг;

Комплексні апаратні зв’язку: буде супроводжувати протиповітряні ракетні комплекси, укомплектована необхідним телекомунікаційним обладнанням та має комфортні робочі місця для військових;

Рухомі командні пункти: прохідні вантажівки, що дають можливість командувати військами під час руху; універсальні місця роботи й відпочинку для захисників. 

«Ми скоротимо час від виявлення цілі до її знищення з хвилин до секунд, — пояснює директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. — Покращимо протиракетну, протиповітряну оборону від крилатих, балістичних ракет, безпілотників типу «Шахедів». Підвищимо ймовірність їхнього знищення за рахунок більшого часу на реакцію, надійного зв’язку й управління військами. Дамо кращу швидкість, керованість, стійкість».

Як долучитись до проєкту?

донати повернись живим волонтери збір на ппо

Знак гривні
Знак гривні