Німеччина надасть Україні чимало військової техніки: бронемашини та всюдиходи Bandvagn 206 (ФОТО)

Уряд Німеччини розширив список запланованої військової допомоги. Згідно з оновленим переліком, до України мають надійти десятки одиниць броньованої техніки.

Про це йдеться на сайті німецького уряду.

Зазначається, що Німеччина вже передала для потреб Сил оборони України додаткові боєприпаси до танків Leopard 1, а також два тягачі HX81 і сім гусеничних дистанційно керованих машин піхоти TheMIS.

Крім того, до України мають надійти понад сто одиниць броньованої техніки, а саме 64 гусеничних всюдиходи Bandvagn 206 (BV206) та 66 бронетранспортерів неназваної моделі. Як припускає Мілітарний, ймовірно, йдеться про БТР Fuchs 1.

Screenshot_3-9.jpg

Бронетранспортер Fuchs. Фото: Combat-Camera-Europe

Видання зазначає, що Fuchs – це німецький колісний бронетранспортер розробки Daimler-Benz, зараз виробництвом модернізованих бронемашин займається компанія Rheinmetall. З 1980 року було виготовлено 1236 одиниць Fuchs 1, здебільшого для німецької армії.

Зварний корпус машини зі сталевих бронелистів забезпечує захист від легкого стрілецького озброєння та уламків артилерійських снарядів. Машина має гарну плавучість та здатна форсувати водні перешкоди вплав за допомогою двох гребних гвинтів.

Bandvagn 206 (BV206) – це шведський дволанковий гусеничний всюдихід, розроблений компанією Haegglunds, нині це частина компанії BAE Systems.

Bandvagn_206_Revinge_2015-1.jpg

Бронетранспортер Bandvagn 206. Фото: mil.in.ua

Бронетранспортер має гарну прохідність по складній місцевості. Всюдихід розроблений для роботи в умовах Арктики, пустелі чи джунглів. Він може перевозити водія та 11 повністю екіпірованих бійців.

Бронемашина забезпечує захист від вогню стрілецької зброї та невеликих артилерійських уламків. Для самооборони бронетранспортер оснащений кільцевою установкою для одного 7,62 мм або 12,7 мм кулемета.

україна-німеччина військова допомога західна техніка

Знак гривні
Знак гривні