Добірка відео: дрони атакують Москву

За різними даними російських ЗМІ, від 8 до 32 безпілотників атакували Москву вночі 30 травня, пошкоджено щонайменше два багатоповерхові будинки. ТЕКСТИ публікують добірку відео атак дронів, яку зібрав у твіттер-треді військовий експерт Роб Лі.

Як пише Медуза, частину безпілотників збили ППО в Підмосков'ї, частина дронів зачепилися за дерева і дроти, тому що летіли на надмалій висоті. Три БПЛА врізалися в житлові будинки, але в одного з них не здетонувала вибухівка.

За даними міноборони РФ, російську столицю атакували вісім безпілотників літакового типу. У відомстві стверджують, що п'ять дронів було збито зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С" у Підмосков'ї, ще три – було придушено засобами радіоелектронної боротьби, внаслідок чого вони "втратили управління і відхилилися від намічених цілей".

Телеграм-канал Shot з посиланням на своє джерело писав, що Москву атакували 32 безпілотники: 19 були збиті в Підмосков'ї, близько десяти впали в межах міста, зачепившись за дерева, ще три – влучили в житлові будинки на Ленінському проспекті, вулиці Профспілковій і Атласова у Новій Москві. Телеграм-канал Baza писав, що Москву атакували близько 25 безпілотників.

У Москві після атаки дронів глушать сигнали супутникової навігації. На збої в роботі GPS скаржаться таксисти та водії, пише Mash. Для поліції, за даними телеграм-каналу, оголошено план «Тайфун» — збір особового складу, який залучається до ліквідації наслідків НС.

Міністерство оборони Росії традиційно звинуватило Україну в атаці безпілотників на Москву. Україна заперечує свою причетність до інциденту з безпілотниками у столиці РФ.

москва атаки на території РФ атака дрони відео

Знак гривні
Знак гривні