Українська армія краща за російську, яка стала паперовим тигром, – американський генерал

Українська армія краща та могутніша за російську. Проте війська РФ все ще мають смертоносні можливості.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів американський генерал-майор у відставці Девід Болдвін, який до літа 2022-го командував Національною гвардією Каліфорнії.

"Неможливо порівнювати. Українська армія дуже добре керована. Вони мають великий бойовий досвід із 2014 року, чудова організація, і вони борються за те, у що щиро вірять – за свою Батьківщину. Ви протиставляєте це російській армії, яка, я сказав би, стала паперовим тигром", – заявив він.

Генерал наголосив, що, попри поразки на полі бою, російська армія все ще має смертоносні можливості, від яких страждають українці. Насамперед йдеться про ракети, технологічні системи та ядерний потенціал. Проте з точки зору могутності, на думку Болдвіна, українське військо має перевагу.

"Але з погляду бойової могутності немає порівняння – українська армія набагато краща. Я думаю, посол Волкер найкраще сказав, що російська армія більше не є другою армією світу, тепер вона є другою найкращою армією в Україні", – сказав американський генерал.

Він виловив впевненість у тому, що Україна переможе у війні що майбутній контрнаступ буде успішним. "Пам'ятайте, військові діють способами, які не розраховані на те, щоб справити враження на пресу. Вони розраховані на те, щоб вбивати ворогів та перемагати у війні", – каже Болдвін.

Болдвін зазначає, що для перемоги України дуже важлива підтримка США. Він додає, що вона є двопартійною, тож навіть у світлі майбутніх президентських виборів у США "дискусія буде не про те, чи ми підтримуємо Україну, дискусія буде про те, скільки грошей ми витрачаємо. Поки Україна продовжує демонструвати ефективне використання ресурсів, показувати, що гроші витрачаються там, де мають бути витрачені для забезпечення перемоги, ми зможемо й надалі підтримувати".

Девід Болдвін наголошує, що він визначає успіх, перемогу у російсько-українській війні як відновлення кордонів України до 2014 року.

"Отже, весь Донбас, весь Крим – ось що означає перемога. Ми маємо багато лідерів в уряді Сполучених Штатів, які дуже не люблять ризикувати і їм подобається статус-кво. Вони не люблять розгойдувати човен. Я більше схильний до ризику, і я більше людина, яка вірить в те, що морально правильно. Ця війна розпочалася не торік. Ця війна розпочалася у 2014 році. І нам потрібно зробити все так, як було до 2014 року", – каже американський генерал.

росармія слава зсу російсько-українська війна перемога україни

Знак гривні
Знак гривні