Наслідки нічної масованої атаки: на Хмельниччині пошкоджена злітно-посадкова смуга, на Кіровоградщині – залізничне полотно

У ніч проти 29 травня Росія здійснила чергову масовану атаку. Повітряна тривога була оголошена майже над усією територією України. Російська армія випустила до 40 крилатих ракет.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

За його словами, атака була спрямована на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури.

«Ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря. З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього – 35 ударних дронів», – заявив Залужний.

Українська протиповітряна оборона знищила 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 ударних БпЛА Shahed-136/131 і розвідувальний дрон оперативно-тактичного рівня.

Наслідки атаки

"Вночі російські війська вдарили по об'єктах Хмельниччини. Один з них – військовий. Виведено з ладу 5 літальних апаратів.
Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги", – повідомили у Хмельницькій ОВА.

Там також додали, що зараз тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей.

Як повідомив глава Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, унаслідок нічного обстрілу на Кіровоградщині пошкоджено житловий будинок та залізничне полотно.

"Чергова масована атака російського агресора не оминула Кіровоградщину. Уламками збитого дрона зачепило покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Пошкоджено залізничне полотно. Обійшлося без загиблих та травмованих", – зазначив очільник обладміністрації.

Над Києвом Сили протиповітряної оборони збили понад 40 цілей. За даними міської влади Києва, уламки дронів спричинили пожежу в Солом’янському районі та пошкодили дах одноповерхового приватного будинку в Подільському. У місті ніхто не постраждав.

Як повідомив керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, в області уламки російської ракети впали на господарську будівлю в Золочівському районі. Це спричинило пожежу господарської будівлі, також повністю згорів трактор. Ніхто не постраждав.

Про роботу протиповітряної оборони повідомляли також адміністрації Вінницької, Одеської областей.

кіровоградщина ППО обстріли міст хмельниччина ракетний терор РФ

Знак гривні
Знак гривні