Український флот прийняв до складу бронекатер "Буча", на церемонії був Залужний (ФОТО)

До корабельно-катерного складу ВМС ЗС України передали малий броньований артилерійський катер (МБАК). Отриманому від промисловості катеру присвоєно назву "Буча".

photo_2023-05-26_15-51-51.jpg

Фото: АрміяInform

Бронекатер успішно пройшов усі етапи заводських та державних випробувань, повідомляє АрміяInform.

На катері встановлено сучасне навігаційне і радіолокаційне обладнання та озброєння для ураження цілей противника. Одна з особливостей цього катера є його низька візуальна оптико-електронна, радіолокаційна та теплова помітність. Він малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника.

whatsapp-image-2023-05-26-at-14.54.56-1.jpg

Фото: АрміяInform

Крім того, катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника та системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

whatsapp-image-2023-05-26-at-14.54.56-3.jpg

Фото: АрміяInform

Головне призначення малих броньованих артилерійських катерів — патрулювання в ближній морській зоні, в річках та лиманах, захист важливих об’єктів морської та річкової інфраструктури та прибережної зони України, а також протидія імовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя тощо.

МБАК «Буча» має стати флагманом київського дивізіону річкової флотилії. Докладніше про історію створення катера читайте за посиланням.

українська техніка вмс зсу катери буча

Знак гривні
Знак гривні