У Києві суддя збив насмерть нацгвардійця: всі подробиці резонансної ДТП (ФОТО)

У Києві 26 травня близько опівночі голова одного з райсудів області збив військового Нацгвардії – від отриманих травм він загинув на місці, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

"За даними слідства, 25 травня 2023 року о 23:55, водій автомобіля «Lexus ES350», рухаючись по проспекту Берестейському у м. Києві повз блокпост збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії.

Встановлено, що за кермом автомобіля перебував голова одного з районних судів Київської області", – розповіли обставини інциденту у Київській міській прокуратурі.

51fd382b1eb8721af86fa.jpg

Фото: Київська міська прокуратура

Суддю затримано. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився, зазначили у ДБР.

349309882_788496279378120_2646717270759470603_n.jpg

Фото: ДБР

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

За даними УП, затриманий – голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир.

У Макарівському райсуді Київської області заявили, що не виправдовують дій голови суду Олексія Тандира, закликали до "повного та неупередженого" розслідування події та пообіцяли сприяти слідству. У суді також повідомили, що наразі судді нема на робочому місці.

Джерело Суспільного у Нацгвардії повідомило, що інцидент стався на блокпості на заїзді у Київ збоку Житомира на початку комендантської години, коли солдат вийшов на дорогу встановити інженерні загородження.

"Конуси, "їжаки"... Така процедура... Коли він повертався на своє місце у нього влетів "лексус". Влетів настільки швидко, що ніхто не встиг зреагувати. Вийшов суддя, потім дізналися, що він суддя, коли подивилися документи. Подивися суддя і сказав: "Аби був живий". Коли почув, що мертвий, сказав, що за кермом не сидів, що був водій, він втік у кущі", — сказав співрозмовник Суспільного.

За словами джерела, суддя відмовився проходити тест на алкогольне сп'яніння і досі його не пройшов.

"Зараз він шукає лазівки і помилки у законодавстві, ніби його оформили неправильно, бо він у цьому розуміється. Слідством буде займатися ДБР. Суддя зараз робить спроби уникнути тесту на алкоголь у крові. А він п'яний був — капець. Ще й пляшки валялися в авто. А потім з'явиться довідка що хворе серце в нього чи був приступ інсульту. То відповідальності не буде", — сказало джерело.

За словами джерела, загиблий — солдат строкової служби. "В нього залишилося троє дітей. Батько у Бахмуті. Брат теж на фронті. Жінка з дітьми закордоном", — розповіло джерело.

Як пише ТСН із посиланням на джерела, Олексій Тандир збив на блокпосту 23-річного військового Нацгвардії Вадима Бондаренка з міста Тальне на Черкащині.

"З початком активних бойових дій нацгвардієць хотів піти на передову, однак його залишили нести службу на блокпостах у столиці. Батько хлопця наразі також захищає Україну на Донбасі у лавах ЗСУ.

Про загиблого кажуть, що він був добрим хлопцем і патріотом своєї країни. Вдома у Вадима залишилось троє дітей — двоє всиновлених та рідна дворічна донечка", — пише ТСН.

судді нацгвардія розслідування ДТП резонанс

Знак гривні
Знак гривні