США передали Україні бронетранспортери Stryker з бойовими модулями Protector RWS

Українські Stryker оснастили модулями Protector RWS. Кадри з цими американськими бронемашинами показав міністр оборони України Олексій Резніков.

«Я радий, що найкращі солдати світу отримують найкращі машини від наших партнерів. Вони наблизять нас до перемоги», – зазначив Олексій Резніков.

Також міністр оборони провів тест-драйв цих бронемашин. Вони мають бойові модулі M151 Protector Remote Weapon Station (RWS).

Перші Stryker отримали українські бійці з Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Дистанційно керований модуль M151 Protector оснащений великокаліберним кулеметом M2, інформує Мілітарний.

Бойовий модуль складається з установки з електронно-оптичними прицілами. Є можливість керувати установкою зсередини машини з високим ступенем точності.

MyCollages-24.jpg

Бойовий модуль M151 Protector Remote Weapon Station (RWS) на Stryker. Колаж: mil.in.ua

M151 Protector призначений для зброї малого та середнього калібру та може бути встановлений на багато різних платформ. Модуль Protector також має димові гранати M6, які мають приховати машину від очей противника.

Нагадаємо, 19 січня Пентагон оголосив, що надасть Україні 90 броньованих машин Stryker з 20 мінними катками. Бронетранспортери Stryker Україна отримає вперше. У США наголосили, що вони дуже потрібні ЗСУ.

Українські бронетранспортери Stryker отримають каткові мінні трали Light Weight Mine Roller (LWMR). LWMR захищає техніку від закопаних мін та вибухових пристроїв – трал знешкоджує їх перед транспортним засобом. Його можна швидко прикріпити до бронемашини або від’єднати, а також замінити іншим спеціалізованим обладнанням.

Stryker виготовляють із 2001 року. За цей час бронетранспортери пройшли низку модифікацій та підтвердили свою ефективність. Їхній салон має додаткову внутрішню обшивку. Це допомагає екіпажу врятуватися навіть тоді, коли бронетранспортер отримає серйозне пошкодження.

західна техніка бронетехніка зсу україна-сша військова допомога

Знак гривні
Знак гривні