"Російський добровольчий корпус" показав деталі рейду в Брянську область РФ (ВІДЕО)

"Російський добровольчий корпус" – підрозділ, що воює проти РФ у складі ЗС України, оприлюднив відео, де, за словами його авторів, показано початок рейду у Брянську область на початку березня.

“Після подій у Брянську минув майже місяць. Тепер, коли всі конспірологи, “експерти” та інші шановні особи вже висловилися, ми покажемо вам обіцяне раніше відео, яке трохи прояснить події 2 березня. Але найголовніше на вас чекає наприкінці: що ж роблять бійці РДК, коли в їхнє поле зору потрапляє автомобіль з цивільним населенням РФ?! Відповідь – у нашому відео!” – сказано в підписі.

На відео зафіксовано переміщення бійців по населених пунктах – пішки та на бронеавтомобілях. Також епізод містить звернення одного з командирів РДК до росіян, записане в одному з сіл. Він пояснює мотиви російських добровольців воювати на боці України та закликає росіян “бути сильними й сміливими та битися проти режиму Путіна”.

Нагадаємо, вранці 2 березня 2023 року пропагандистські росЗМІ повідомили про атаку "української ДРГ" у Брянській області Росії. З посиланням на силові структури РФ вони стверджували, що близько 50 "диверсантів" взяли в заручники місцевих жителів.

Через кілька годин "Русский добровольческий корпус" заявив, що не "українська ДРГ", а його воїни зайшли на територію РФ 2 березня, щоб показати, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом Путіна (усі деталі тут).

Згодом російський правозахисник і засновник проєкту Gulagu.net Владімір Осєчкін розповів отриману від свого джерела версію подій, які сталися у Брянській області 2 березня. Згідно з нею, операція з "українськими диверсантами" була розроблена російськими спецслужбами та мала розпочатися на годину чи дві пізніше, тож коли зайшло "невраховане ДРГ" (тобто "Російський добровольчий корпус"), спочатку вирішили, що операція почалася трохи раніше.

Читайте також: "Українські диверсанти" у Брянській області: ФСБ планувало масштабну постановку, але несподівано з'явився РДК. Версія

диверсії в рф брянська область рф РДК відео

Знак гривні
Знак гривні