Депортовані РФ діти, що повернулися додому, розповіли про погрози та знущання росіян (ВІДЕО)

Депортовані Росією діти з Херсонської та Харківської областей, яких вдалося повернути в Україну, розповіли про погрози та знущання з боку російських окупантів.

Про це повідомляє Ґрунт медіа.

Діти розповідають, що їм погрожували псковським інтернатом, говорили, що від них відмовились батьки, били металевими палицями, за вигуки "Слава Україні" забирали.

Окрім того, росіяни розповідали дітям, що звільнення Херсона — це неправда, і вони назавжди залишаться "дітьми Росії".

Нагадаємо, 21 березня до України вдалося повернути 15 українських дітей спільно з їхніми мамами та законними представниками. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Згідно з інформацією організації Save Ukraine, яка допомогла з поверненням, діти перебували в таборах окупованого Криму "на перевихованні".

Загалом станом на сьогодні, за даними Національного інформаційного бюро (НІБ), на територію України повернулися 308 дітей. Усього окупанти депортували 16 226 неповнолітніх українців, повідомляють на платформі "Діти війни" з посиланням на дані НІБ. Утім, за даними, озвученими у відкритих джерелах РФ, кількість вивезених з України дітей сягає 744 тис., йдеться на платформі.

депортація дітей геноцид воєнні злочини рф рашизм путінізм

Знак гривні
Знак гривні