Влучання роcійської ракети по багатоповерхівці у Запоріжжі (ВІДЕО)

22 березня, близько 11:20 армія РФ розпочала ракетний обстріл Запоріжжя. Всього пролунало шість вибухів.

Про це повідомляє "Суспільне.Запоріжжя".

Одна з шести російських ракет влучила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновані квартири, балкони, дахи та вибиті вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджені сусідні житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури міста, розповіли у Запорізькій обласній прокуратурі.

Президент Володимир Зеленський опублікував відеозапис, на якому зафіксований ракетний удар по житловому будинку у Запоріжжі.

"Запоріжжя. Просто зараз обстрілюють житлові квартали, де живуть звичайні люди та діти. Це не має стати "просто ще одним днем" в Україні або деінде у світі. Світ потребує більшої єдності та рішучості, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя людей", — заявив Зеленський.

Як повідомив секретар міськради Анатолій Куртєв, зараз у лікарнях перебувають 25 людей. 3 людини – у важкому стані, 19 – у середньому, 3 – у легкому (з них двоє дітей). Одна постраждала людина, яка перебувала у важкому стані, загинула.

photo_2023-03-22_12-34-56.jpg

Фото: Анатолій Куртєв/Телеграм

"Сиділи, пили чай, як почули вибухову хвилю. Нас відкинуло. Ми отямилися, побачили, що квартира ціла. Ми почали збирати скло, і відбувся другий удар. Другим ударом влучили у дім, який стоїть поруч", — каже житель багатоповерхівки Станіслав Стойков.

Пошуково-рятувальна операція триває. За фактом обстрілу розпочато кримінальне провадження.

ракетний терор РФ воєнні злочини рф запоріжжя

Знак гривні
Знак гривні