Вибухи в Севастополі: що відомо про атаку

В окупованому Росією Севастополі близько 04:46 за місцевим часом у центральній частині міста було чути сильний вибух, від якого затремтіли шибки у вікнах.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

За його словами, перед вибухом не було чути ні шуму ракети, що летить, ні стрілянини з автоматичної зброї.

Проросійський блогер Олександр Таліпов повідомив, що гучні вибухи пролунали в місті о 4:36, потім о 4:46, потім близько 5:00 і о 5:40. За його даними, спрацювали бонові загородження при вході до Севастопольської бухти, внаслідок чого нібито було зупинено та знищено морський дрон.

Глава окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що флот відбив атаку надводних безпілотників і що "також відпрацювала ППО по повітряній цілі".

Представник російських окупантів запевняє, що було знищено три об’єкти, які намагалися проникнути в бухту, і що буцімто військові кораблі не постраждали.

Водночас російська «Дирекція розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури» Севастополя повідомила, що морський пасажирський транспорт призупинив свою роботу.

До того ж після інциденту в Криму та Севастополі по радіо передали рекомендації щодо евакуації та повітряної тривоги.

По радіо звучала загальна інформація про те, що потрібно робити у разі оголошення повітряної тривоги: пройти в укриття, уникати об'єктів критичної та військової інфраструктури, не підіймати невідомих предметів, підготувати "тривожну валізку".

Також у соцмережах поширюють фрагменти такого повідомлення на тлі вибухів у Севастополі: «У разі непередбачених обставин і відсутності належного сполучення з материкової частини Російської Федерації будуть організовані евакуаційні поромні переправи».

Російська влада Криму та проросійські блогери назвали це зламом.

Українська влада та військові поки не коментують вибухи в Севастополі.

севастополь деокупація криму дрони бавовна

Знак гривні
Знак гривні