Україна отримає винищувачі МіГ-29 від Словаччини та Польщі

Уряд Словаччини на позачерговому онлайн-засіданні ухвалив рішення передати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Едуард Гегер.

"Уряд Словаччини щойно схвалив відправку 13 винищувачів MiG29 в Україну! Обіцянки мають бути виконані і коли Володимир Зеленський попросив більше зброї, включно з винищувачами, я сказав, що ми зробимо все можливе. Радий, що інші роблять те саме. Військова допомога потрібна для того, щоб Україна могла захистити себе та всю Європу від Росії", – написав Гегер у твіттері.

Гегер на брифінгу повідомив, що уряд одноголосно схвалив угоду про передачу Україні в дар винищувачів МіГ-29 та надасть літаки спільно з Польщею, інформує ЄП. Він також наголосив, що винищувачі будуть служити для захисту українців, а не для використання літаків для нападу. Словаччина має отримати 900 мільйонів євро компенсації від союзників за винищувачі.

Screenshot_1-4.jpg

МіГ-29 ПС Словаччини. Фото: mil.in.ua

Словаччина оголосила про своє рішення наступного дня після того, як президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу найближчими днями чотирьох МіГ-29 Україні.

"Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки в повністю робочому стані. Решту літаків обслуговують і готують", – сказав Дуда, не назвавши точну кількість літаків МіГ-29, які Польща надасть Україні. За словами Дуди, у Польщі на сьогодні ще є щонайменше десяток таких літаків.

союзники україни польща словаччина літаки для ЗСУ міг-29

Знак гривні
Знак гривні