Симптоми нового наступу: ворог збільшив кількість обстрілів на Східному фронті (інфографіка)

Останнім часом високопосадовці та військові повідомляють про наближення нового масштабного наступу росіян. Говорять, він може розпочатися на сході або півдні України, північний напрямок наразі розглядають як менш імовірний. З ними погоджуються й військові експерти: наприклад, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вважає, що повзучий наступ окупантів вже розпочався.

Зокрема, він відбуваєтсья в районі Сватового та Кремінної, а також навколо Вугледара – каже експерт. Місяцями тривають бої за Бахмут і ворог там повільно просувається.

Як можна зрозуміти, що наступальні дії окупаційної армії РФ дійсно розпочинаються? Одна з ознак – зміна кількості обстрілів на певних напрямках. Як видно з інфографіки, підготованої на основі зібраних нами даних, 23, 26, 29 січня, а також 1 та 3 лютого на півдні було зафіксовано лише поодинокі обстріли. Водночас, кількість обстріляних ворогом населених пунктів на сході України стабільно висока, а в деякі дні - вища ніж зазвичай.

last_12_days.jpg

Майже від самого початку вторгнення РФ ТЕКСТИ збирають дані про обстріли підконтрольних Україні територій. Цю інформацію ми отримуємо зі щоденних звітів Генштабу та інших відкритих джерел – зокрема, обласних військових адміністрацій. Упродовж останніх днів є тенденція до зміни кількості обстрілів на сході та півдні нашої країни.

Наразі не можна з певністю стверджувати про початок наступу, однак очевидно, що станом натепер російські загарбники концентрують свої зусилля на сході України. Ми продовжимо відстежувати їхні дії на основі даних, які ми збираємо.

карта обстріли інфографіка

Знак гривні
Знак гривні