Представники п'яти регіонів Росії готують референдуми щодо незалежності від РФ

Представники п'яти регіонів Росії (Уралу, Кенігсберга (Калінінградська область), Інгрії (Ленінградська область), Сибіру і Кубані оголосили про початок підготовки до референдумів за свою незалежність. Останні відбудуться в онлайн-форматі за сприяння членів ініціативних груп, які представляють ці регіони.

Про це повідомляє Форум вільних народів пост-Росії.

«Досить годувати Москву!», «Досить вмирати за Кремль!», «Голосуй за Незалежність своєї республіки! Обирай щасливе майбутнє для себе і своїх дітей!» – проголосили гасла референдумів члени ініціативних груп під час проведення Форуму вільних народів пост-Росії у приміщенні Європарламенту у Брюсселі 31 січня. 

Також ініціатори навели приклади економічних переваг кожного регіону у разі територіального та політичного відмежування від Російської Федерації.

Початок проведення онлайн-референдуму заплановане на 16 лютого. Назва платформи, на якій він буде проведений, організатори обіцяють оголосити заздалегідь, повідомляє Главком.

Що ще було на Форумі

У Форумі взяли участь представники татарського, башкортського, чеченського, бурятського, ойрат-калмицького народів та інших регіонів.

Лідер Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв закликав до відродження Гірської республіки, яка в 1918-1919 роках була проголошена на просторі сучасних Чечні, Дагестану, Інгушетії, Осетії, Карачаєво-Балкарії, Кабардино-Черкесії, Адигеї та Ногайських степів.

Башкир Руслан Габбасов запропонував сформувати Раду національних та регіональних рухів при Євросоюзі, що дозволить координувати зусилля з європейськими партнерами та реалізувати спільні проєкти з російською опозицією.

Юлія Файзрахманова з Татарстану висунула ідею створення національного татарського батальйону, який бився б на боці України у війні з Росією.

Учасники Форуму вільних народів пост-Росії ухвалили спільну декларацію (з її текстом можна ознайомитися тут).

референдум розпад рф корінні народи рф

Знак гривні
Знак гривні