Як швидко вирішити проблеми ЗСУ з озброєнням для успішної оборони на Донбасі, – експерт

Військовий аналітик Агіл Рустамзаде зазначає, що Збройні сили України мають проблеми з озброєнням для здійснення успішної оборони на донецькому напрямку і що за бажання цю проблему можна швидко розв'язати. Далі пряма мова експерта.

Я неодноразово заявляв про некоректне висвітлення ЗМІ збройних конфліктів.

Наприклад, у наші дні, коли посилюється тиск російської армії на Донецькому оперативному напрямку, з імовірністю виходу на рівень наступу оперативного рівня, всі обговорюють танки для гіпотетичного наступу українських військ у весняно-літній компанії.

А тим часом українська армія має явні проблеми з озброєнням для здійснення успішної оборони.

  1. Російська армія дронами-камікадзе влаштувала полювання за артилерійськими системами ЗСУ. Відсутність зенітних кулеметів і гармат призводить до зменшення можливостей ЗСУ для знищення артилерії супротивника. Російська армія набуває вогневої переваги.
  2. Відсутність у необхідній кількості кулеметів і мінометів у бойових порядках ЗСУ дозволяє російській армії ефективно використовувати тактику малих піхотних груп і проривати оборону.
328607924_733891638250475_4855435728501661402_n.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

Вказані проблеми можна розв'язати за короткий період. В іншому разі стримувати наступ російської армії доведеться не вогнем, а втратами.

А в інформаційному просторі розгорнулися баталії, дадуть Україні F-16 чи ні.

У війні перемагає оперативне мистецтво, гнучкість тощо.

Констатую, що за останні два місяці ці риси переважали у російської армії.

Читайте також: Росія та Іран – це тривала загроза всім. Тому ці країни будуть розвалювати, – військовий експерт Рустамзаде

битва за донбас міномети артилерія тактика зброя для України

Знак гривні
Знак гривні