Росіяни намагаються адаптувати ракети Х-101 до прориву ППО, але за дивною логікою

На російських крилатих ракетах Х-101 були помічені нові блоки.

На одному з фото знищеної 26 січня крилатої ракети, яку опублікувало Командування Повітряних Сил був помічений новий блок, доволі схожий на станцію встановлення перешкод, інформує Defense Express.

328113806_891543355229873_6169830398571667278_n.jpg

Фото: Командування Повітряних Сил

Військовий портал звернувся до власних джерел для того, щоб прояснити ситуацію та отримав детальні фото самого блоку та пояснення щодо його призначення.

Йдеться про станцію відстрілу теплових пасток для протидії інфрачервоним головкам самонаведення.

fc163db682e4b55f.webp

Видання зазначає, що також був зроблений рентгенівський знімок самих пасток, який підтверджує те, що йдеться саме про таке наповнення цього модулю.

e8c63db77d4be4a4.webp

"За кодом Л-504, який скоріш за все є маркуванням виробу, знайти більше деталей не вдалось. Є інформація, що у РФ "НИИ "Экран" у 2017 році завершило виготовлення передсерійної серії станцій активних перешкод СП-504. Ця станція призначена для захисту вертольотів та літаків, але у радіолокаційному, а не тепловому діапазоні", – йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що такі блоки почали помічати приблизно два місяці тому, раніше на Х-101 чи інших крилатих ракетах їх не було. Якщо друга частина маркування "862-4-22" зчитується як код заводу, квартал та рік, то сам блок був виготовлений в останньому кварталі минулого року.

"Логіка використання таких модулів з тепловими пастками залишається незрозумілою. Бо для фіксації пуску ракет з ІЧ головками самонаведення необхідно встановити доволі масивну систему з оглядовими камерами. Без цієї системи відстрілювання теплових пасток в автоматичному режимі неможливо.

Єдиний сценарій – це їх відстріл у відповідній точці маршруту, наприклад, безпосередньо у районі цілі. Зокрема, на це вказує те, що поки відстріл ракетами Х-101 теплових пасток не зафіксовано, а самі блоки на знищених ракетах повністю заряджені, бо знищувались ще на маршових ділянках маршруту далеко до цілей.

Водночас те, що у РФ намагаються адаптувати ракети Х-101 до прориву ППО, хай й доволі дивними шляхами, все ж таки говорить про те, що їх погляд на вже готові вироби не є статичним. А значить, від вже "знайомого" російського озброєння слід очікувати й інших сюрпризів", – констатує Defense Express.

модернізація ракетний терор РФ ППО

Знак гривні
Знак гривні