У Львові зведуть реабілітаційний комплекс за українською технологією швидкісного будівництва (ФОТО)

У Львові збудують житловий комплекс для пацієнтів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. За рішенням журі переможцем конкурсу став проєкт авторського колективу міжнародної студії архітектури та урбанізму Drozdov & Partners з Харкова, що після бомбувань міста вимушені були релокуватись до Львова.

У квартирах комплексу проживатимуть сотні українців, які постраждали від війни та проходять реабілітацію. В його складі передбачається створення реабілітаційного та дитячого центрів. Помешкання також зможуть використовуватися для розв'язання проблеми житлового забезпечення соціально вразливих категорій населення.

3.jpg

Житловий комплекс буде збудований за швидкісною prefab-технологією Well-being ConTech, завдяки якій терміни багатоквартирного будівництва скорочуються вдвічі, в порівнянні навіть із сучасними поширеними в Україні та світі технологіями. Авторами технології є українські інженери з Одеси.

Well-being ConTech_2.jpg

Технологія полягає в попередньому виробництві всіх елементів будинку на заводі в ідеальних умовах та їхньому швидкому збиранню на будмайданчику. В багатошарових утеплених стінах вже зроблені всі технологічні отвори та штроби для електрики. Тому житло, зведене за такою технологією, називають “будинками без перфораторів”, що, безумовно, важливо для людей, які пережили жахіття війни з сиренами та вибухами.

Well-being ConTech_4.jpg

“Те, що навіть під час активних бойових дій, в Україні запускаються такі проєкти та будується нове соціальне житло, а Європа допомагає та виділяє на це інвестиції, є дуже доброю ознакою для країни, – каже Марк Кестельбойм, CEO підрозділу Well-being ConTech компанії “Будова” та один з авторів концепції прогресивної системи відбудови. – Ми раді долучитися до такого інноваційного проєкту у Львові. Вважаю, що саме prefab-технологія має стати пріоритетною у відновленні країни”.

Well-being ConTech_11.JPG

Швидкомонтовані будинки Well-being ConTech передбачають суттєве зниження енерговитрат при експлуатації завдяки комплексу енергоефективних рішень, а в подальшій експлуатації житла використовуватиметься цифрова система контролю енерговитрат.

При зведенні збірних будинків за технологією Well-being всі виробничі процеси диджиталізовані, контролюються спеціальним програмним забезпеченням, що унеможливлює корупційну складову та робить прозорим бюджетування й звітність перед інвесторами, зазначають у компанії.

урбанізм відбудова України архітектура технології реабілітаційний центр

Знак гривні
Знак гривні