Які нові ринки збуту відкрила Україна в 2022-му

Україна розширила міжнародні ринки збуту у 2022 році. Зокрема, було погоджено 22 форми міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду з України в 12 країн світу.

Про це повідомляє уряд.

Зазначається, що за рік збільшилась кількість підприємств – виробників продуктів тваринного походження, що мають право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу до 432, що на 53 більше, ніж було на початок 2022 року. Для порівняння, за 2021 рік таке право отримали 23 підприємства.

У 2022-му Україна почала агроекспорт до таких країн:

  1. Албанія – мʼясні напівфабрикати.
  2. Грузія – равлики для споживання людиною.
  3. Домінікана – молоко та молочні продукти.
  4. Ізраїль – декоративна прісноводна риба, живі кролі, жувальні предмети для домашніх тварин, свіжі заморожені шкіри та шкури, оброблені шкіри та шкури.
  5. Канада – м’ясо птиці та продукти з нього.
  6. Кенія – молоко та молочні продукти.
  7. Північна Македонія – жувальні предмети для домашніх тварин, консервовані корми для домашніх тварин, сирі корми для домашніх тварин для безпосередньої реалізації або побічні продукти тваринного походження для годівлі хутрових тварин.
  8. Сингапур – корми для домашніх тварин.
  9. Сербія – інкубаційні яйця, консервовані корми для домашніх тварин, перероблені корми для домашніх тварин.
  10. Туреччина – продукти переробки тваринного білка (не для споживання людиною), рибні продукти.
  11. Пакистан – столові яйця.
  12. Чорногорія – м’ясні напівфабрикати, призначені для споживання людиною; м’ясні продукти, оброблені шлунки, міхури, кишки.

"Ця позитивна динаміка у збільшенні кількості українських експортерів на європейський ринок є надзвичайно важливою в умовах отриманого Україною статусу країни – кандидата на вступ до Європейського Союзу. Робота в цьому напрямку буде продовжуватись постійно і, при виконанні вимог угоди про Асоціацію з ЄС в рамках наших зобов’язань щодо вступу до Євросоюзу, ця цифра буде збільшуватись щодня", – йдеться у повідомленні.

міжнародні ринки євроінтеграція експорт війна економіка

Знак гривні
Знак гривні