Випадки корупції в Україні з подальшими відставками в уряді не стосуються допомоги США – Держдеп

Звинувачення в корупції, які призвели до відставок в українському уряді останніми днями, не стосуються мільярдів доларів військової та гуманітарної допомоги, наданої США.

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, інформує УП.

Речник Держдепу заявив, що адміністрація Джо Байдена "не знає про будь-які зловживання з американською допомогою" в Україні.

Прайс наголосив, що постачання і кошти, які США надають Україні, підлягають ретельному нагляду.

"Ми надзвичайно серйозно ставимося до нашої відповідальності за забезпечення належного нагляду за всіма формами американської допомоги, яку ми надаємо Україні", –  цитує Прайса The New York Times.

При цьому Прайс визнав, що руйнування, спричинені російським вторгненням, ускладнили зусилля з відстеження зброї, а також економічної та гуманітарної допомоги, яку Вашингтон направив до Києва.

"Є виклики, пов'язані з нинішньою ситуацією, в якій наші українські партнери перебувають в епіцентрі жорстокої атаки з боку РФ. Але ми серйозно ставимося до цього зобов'язання, і ми маємо можливості вживати заходи для забезпечення такої звітності", – заявив він.

Речник Держдепу наголосив, що США вітають "швидкі та рішучі дії" Зеленського та значні зусилля з протидії корупції та притягнення до відповідальності чиновників, коли вони "не виконують обов'язки, які на них покладені".

Прайс додав, що США надалі підтримуватимуть зусилля України щодо впровадження важливих антикорупційних реформ.

Нагадаємо, 24 січня Кабінет міністрів прийняв кадрові рішення, звільнивши 6 заступників міністрів і погодивши звільнення 5 голів обласних військових адміністрацій. У відставку також пішов заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

держдеп корупція україна-сша військова допомога

Знак гривні
Знак гривні