«Дух України» і Володимир Зеленський стали символами року за версією Time (ФОТО)

У категорії "людина року" американський журнал Time відзначив колективний "дух України" і президента Володимира Зеленського.

Журнал присвятив розлогу статтю про Володимира Зеленського і його дії з початку повномасштабного вторгнення Росії та відзначив, що у другій частині спецвипуску розкаже про людей, які уособлюють "дух України".

Щодо «духу України» видання пояснює, що «замість того, щоб рятувати своє життя, багато українців хапали будь-яку зброю, яку могли знайти, і кинулися захищати свої міста від загарбників».

Щодо Зеленського Time відзначає його мужність у критичних обставинах, якою він "заразив" інших представників політикуму.

TIM221226.POY-Final-Cover.webp

Ілюстрація Ніла Джеймісона для TIME

"Успіх Зеленського як лідера воєнного часу ґрунтується на тому, що хоробрість заразна. Вона поширилася серед політичного керівництва України в перші дні повномасштабного вторгнення, коли всі зрозуміли, що президент залишився.

Якщо це здається природною річчю для лідера в кризовій ситуації, згадаймо історію. Лише шістьма місяцями раніше президент Афганістану Ашраф Гані – набагато досвідченіший лідер, ніж Зеленський – втік зі своєї столиці, коли наближалися сили Талібану. У 2014 році один з попередників Зеленського, Віктор Янукович, втік з Києва і досі живе в Росії. На початку Другої світової війни лідери Албанії, Бельгії, Чехословаччини, Греції, Польщі, Нідерландів, Норвегії та Югославії втекли від наступу німецького вермахту і доживали війну в екзилі.

У біографії Зеленського було небагато такого, що могло б передбачити його готовність боротися. Він ніколи не служив в армії й не виявляв особливого інтересу до її справ. Він став президентом лише в квітні 2019 року. Його професійні інстинкти походять з життя актора на сцені, фахівця з імпровізаційної комедії та продюсера в кінобізнесі.

Цей досвід має свої переваги. Зеленський адаптивний, навчений не здаватися під тиском. Він вміє зчитувати людей і реагувати на їхні настрої та очікування. Тепер його аудиторією став цілий світ", – пише видання.

Нагадаємо, 5 грудня президента України Володимира Зеленського визнали людиною року за версією Financial Times.

людина року time зеленський

Знак гривні
Знак гривні