У Німеччині група змовників планувала переворот. Їх заарештовують і перевіряють на зв'язки з Росією

У Німеччині заарештували 25 правих екстремістів, які буцімто планували збройний державний переворот, їх перевірять на зв'язки з Росією.

Про це повідомляє видання Zeit, інформує Liga.net.

Зранку 7 грудня німецькі силовики обшукують понад 130 будинків та квартир по всій Німеччині — йдеться про 52 підозрюваних, 25 з яких уже заарештовано. Переворот готували представники стародавнього дворянського роду, колишній член парламенту, а також екскомандир спецвійськ Бундесверу.

Силовики перевіряють зв'язки затриманих із Росією. Слідчі заявили, що змовники розглядали напад на Бундестаг та захоплення депутатів у заручники, також планувалося влаштувати відключення електроенергії, щоб переконати населення приєднатися до повстання.

Заколотники вже обрали у себе нового голову держави, але дискутували про день диверсії — спочатку йшлося про смерть британської королеви Єлизавети II, а потім про стихійне лихо.

Під час обшуку у квартирі одного з підозрюваних виявили вогнепальну зброю, боєприпаси, магазини та муляж ручної гранати, також завдяки цьому вдалося вийти на низку колишніх військовослужбовців Бундесверу, причетних до змови.

Найяскравішою фігурою серед підозрюваних є Генріх XIII — нащадок дворянського роду Ройссів, які правили у Тюрингії приблизно з XII століття. Він не вважає ФРН суверенною державою і марить монархією, протягом десятиліть Генріх наполягав на тому, що має право на великі землі та майно у Тюрингії, через що вів безуспішні судові процеси. На початку червня князь також відвідував консульство Росії.

Деякі змовники впевнені в теоріях змови й не сумніваються, що значна частина населення вже давно контролюється американським мільярдером Біллом Гейтсом та фармацевтичною промисловістю.

переворот німеччина рука москви екстремізм

Знак гривні
Знак гривні