Загроза для нацбезпеки. Латвія анулювала ліцензію російському телеканалу "Дождь"

Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) на своєму засіданні анулювала латвійську ліцензію російського телеканалу "Дождь".

Про це повідомляє портал Delfi.

Керівник NEPLP Іварс Аболіньш пояснив агентству LETA, що рішення ухвалити з урахуванням національної безпеки та громадського порядку.

Рішення було прийнято після оцінки комплексу порушень, допущених останнім часом: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території Росії, допущене телеведучим найменування російської армії "нашою армією", можливе вираження підтримки російської армії.

Також було оцінено отриману від Служби державної безпеки інформацію, зміст якої Аболіньш не розголошує. "Оцінивши сукупність порушень, NEPLP упевнився, що керівництво телеканалу "Дождь" не усвідомлює значущості та серйозності порушень, тому не може діяти на території Латвії", – сказав голова NEPLP.

Рішення набуде чинності в ніч проти четверга, 8 грудня, коли "Дождь" має припинити мовлення на території Латвії.

Враховуючи, що "Дождь" транслює свої програми не лише на телебаченні, а й на платформі Youtube, NEPLP попросить установити геоблокування каналу на цій платформі, щоб контент став недоступним у Латвії. "У Росії вони можуть вільно мовити в Інтернеті", – додав Аболіньш.

Як повідомлялося, у випуску програми "Тут і зараз" від 1 грудня прозвучала фраза ведучого телеканалу: "Надсилайте нам повідомлення на пошту army@tvrain.tv або пишіть нам у наш телеграм-бот. <…> Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто з елементарними зручностями на фронті".

латвія росзмі російська пропаганда нацбезпека

Знак гривні
Знак гривні