«Режим гобліна». Оксфордський словник назвав слово року

Оксфордський словник англійської мови назвав своє слово 2022 року. Переможцем став вираз «режим гобліна» (goblin mode)

«Режим гобліна» – це сленговий вираз. Він означає «тип поведінки, заснований на безсоромному потуранні власним бажанням, ліні, неохайності чи жадібності, і як правило, що відкидає соціальні норми».

Вперше вираз з'явився в Twitter у 2009 році, але став вірусним у соціальних мережах у лютому 2022 року після того, як у багатьох країнах послабили карантин через коронавірус і люди стали частіше виходити зі своїх будинків.

В Оксфордському словнику вважають, що вираз «мабуть, відображає настрій людей, які відкинули ідею повернення до звичайного життя».

На другому місці опинилося слово «метавсесвіт» – «гіпотетичне середовище віртуальної реальності, в якій користувачі взаємодіють з аватарами один одного».

Третім за популярністю став хештег #IStandWith – «я підтримую» . Дані соціальних мереж і Оксфордського корпусу показують, що «#IStandWith» і варіанти цього виразу стали більш частими та помітними в березні 2022 року після російського вторгнення в Україну. Цього року часто використовуються #IStandWithUkraine і #StandWithUkraine.

слово року соцмедіа соцмережі

Знак гривні
Знак гривні