Зеленський відповів на петицію про врегулювання термінів мобілізації

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, яка закликає демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, що відслужили один рік.

«Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, звільняються з військової служби під час воєнного стану на підставах, визначених статтею 26 закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», зокрема за віком, за станом здоров’я, у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, через сімейні обставини або з визначених названим законом України поважних причин», – йдеться у відповіді.

«Отже, в умовах дії правового режиму воєнного стану звільнення мобілізованих військовослужбовців з військової служби на інших підставах не передбачено», – резюмував президент.

Водночас він запевнив, що звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням «комплексно опрацювати» порушені в електронній петиції питання та про результати їх розгляду поінформувати автора.

Петиція про врегулювання термінів мобілізації була створена у вересні й набрала понад 25 тисяч необхідних для розгляду підписів. Автором петиції став український письменник, перекладач, репортер і працівник ТЕКСТІВ Артем Чапай (Антон Водяний), який на початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у військо.

терміни мобілізації воєнний стан зеленський петиції

Знак гривні
Знак гривні