Німеччина передає Україні додаткові установки Gepard і машини Biber

Берлін планує передати Україні додаткові зенітні самохідні установки Gepard та іншу військову допомогу.

Про це йдеться в оприлюдненому списку допомоги, який щотижня оновлюють на сайті німецького уряду, інформує "Мілітарний".

Цього разу у запланованих поставках з’явилися 7 ЗСУ Gepard.

Про передачу цих систем озброєння напередодні писали німецькі журналісти.  Deutsche Welle повідомили, що установки Gepard  можуть бути передані з запасів Krauss-Maffei Wegmann або з Катару, де вони захищають стадіони чемпіонату світу з футболу від можливих терористичних атак з повітря.

Наразі Україна має 30 ЗСУ Gepard від Німеччини. Однак поставки боєприпасів до них обмежені, оскільки Швейцарія, яка є країною-виробником боєприпасів до них, не хоче видавати дозвіл на передачу їх Україні.

FgidHgLXEAIGhTb.jpg

Зенітна самохідна установка «Gepard» український військових. Фото: Bild

Однак компанія Rheinmetall після придбання іспанського виробника боєприпасів Expal Systems SA планує налагодити там виробництво 35-мм боєприпасів до зенітних установок Gepard.

У переліку переданої допомоги від Німеччини є броньовані мостоукладальні машини та запчастини для гелікоптерів Мі-24:

Нагадаємо, влітку в уряді Німеччини повідомляли про плани передати Україні 16 мостоукладальники Biber. Це інженерно-бойова машина, яка несе та розгортає міст на переправі через річки, протитанкові рови та інші перешкоди.

україна-німеччина військова допомога західна зброя

Знак гривні
Знак гривні