Відео дня. Китайські смартфони автоматично видаляють записи з протестів

Китайські користувачі соціальних мереж повідомляють, що підконтрольні Комуністичній партії Китаю смартфони HUAWEI автоматично видаляють відеозаписи протестів.

Нагадаємо, що минулого тижня в Китаї спалахнули протести проти карантинних обмежень. Народний гнів спрямований проти політики центрального уряду і панівної Комуністичної партії, що є нетиповою ситуацією для КНР.

Докладніше про протести в Китаї читайте у матеріалі "Китай охопили протести проти карантину, які переросли в антиурядові".

Як повідомляє Reuters, антикарантинні протести тривають і навіть посилились, подекуди відбулись сутички з поліцією. Загалом, як пише CNN, влада чимдуж намагається придушити протести: поліція патрулює вулиці, перевіряє мобільні телефони й дзвонить демонстрантам з попередженнями про відповідальність.

За словами протестувальників, правоохоронці перевіряють мобільні телефони перехожих, зокрема, дивляться, чи встановлено в них VPN, Твіттер та Телеграм, заборонені в країні.

У вівторок, 29 листопада, начальник внутрішньої безпеки Китаю Чень Веньцін, не згадуючи про акції протесту, закликав силовиків «рішуче розправлятися з інфільтрацією та диверсійною діяльністю ворожих сил, а також із незаконними і злочинними діями, які порушують соціальний порядок».

цензура протести Китай

Знак гривні
Знак гривні