Норвегія передала ЗСУ нову партію військової допомоги (ФОТО)

Норвегія передала Україні додаткову САУ M109, запасні частини та зимовий одяг для військових. 

Про це повідомило видання TV2.no, інформує "Мілітарний".

У Норвегії невелика кількість людей була проінформована про майбутнє відправлення, доставка вантажу здійснювалася таємно.

До цієї партії допомоги увійшли: 1 самохідна артилерійська установка (САУ) M109 калібру 155-мм, 20 тисяч запчастин для раніше наданих таких артустановок, 55 тисяч одиниць зимового військового одягу, 55 тисяч перев’язувальних матеріалів та індивідуальних пакетів і 30 тисяч сухпайків.

15282914.webp

Завантаження норвезької САУ M109 для відправлення в Україну. Фото: TV2.no.

Одяг взяли зі складів норвезької армії або закуповували новий.

Представники норвезького ЗМІ розповіли: у день завантаження допомоги на аеродром в Осло прибув один із найбільших у світі транспортних літаків. Наголосили на тому, що й авіакомпанія, і екіпаж – з України. Опубліковані фото свідчать, що це був важкий транспортний літак Ан-124 «Авіаліній Антонова».

Polish_20221125_094150980.png

Завантаження норвезької допомоги для України. Фото: TV2.no.

“Загалом ми даруємо зимовий одяг на 250 мільйонів норвезьких крон. Ми намагаємося його якомога швидше передати Україні. Холодна пора не за горами”, сказав міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Зазначається, що із початку російського повномасштабного вторгнення Норвегія надає Україні підтримку у вигляді зброї, матеріалів і боєприпасів до різних систем озброєння. Уряд Норвегії запропонував виділити у 2022 році на військову підтримку України 3 млрд норвезьких крон.

Polish_20221125_094233765.png

Літак Ан-124, який перевозив військову допомогу від Норвегії для України. Фото: TV2.no.

Країна вже відправила до України 22 САУ M109, каски, бронежилети, боєприпаси та протитанкові гранатомети M72.

За словами міністра оборони Грама, Норвегія підтримуватиме Україну доти, доки в цьому є потреба.“Україні потрібна зброя, боєприпаси та спорядження, щоб продовжувати свою оборонну боротьбу. Зараз ця підтримка надходить, і ми плануємо її продовжувати в майбутньому”, – сказав він.

військова допомога західна зброя україна-норвегія

Знак гривні
Знак гривні