Вбиті ФСБ «українські диверсанти» виявилися страйкболістами і рольовиками S.T.A.L.K.E.R.

Дослідник воєнної історії ChrisO пише про історію у стилі "візитки Яроша": ФСБ вбила трьох чоловіків у Воронежі, виставши їх "українськими диверсантами". При цьому російська спецслужба настільки недолуго сфальсифікувала "докази", що це скидається на театр абсурду. Далі переклад треду.

У дивному випадку помилкової ідентифікації російська ФСБ вбила групу росіян, яких вона назвала проукраїнськими диверсантами, але які, як повідомляється, виявилися ентузіастами страйкболу, що брали участь у рольовій грі в реальному часі за мотивами відеоігор S.T.A.L.K.E.R.

FiZc9t_XgAEoZtK.jpg

Російські ЗМІ повідомили 23 листопада, що ФСБ вбила трьох осіб у Воронежі, які, за їхніми словами, були членами "конспіративного осередку прихильників української націоналістичної ідеології". Вони загинули під час спроби "вилучити засоби терору" з одного з приміщень.

Що саме планували ці троє чоловіків, наразі не зрозуміло. Але за даними газети The Moscow Times, двоє з них були відомими учасниками воронезької страйкбольної спільноти. Один з них використовував псевдонім "Сталкер Фосген" для рольових ігор за мотивами ігор серії S.T.A.L.K.E.R.

ФСБ продемонструвала банер з емблемою у вигляді зеленої вовчої голови в профіль і написом "Воля". Він був висвітлений на російському державному телебаченні з твердженням, що це "прапор ультраправої [української] націоналістичної партії "Воля".

FiZdLrzXoAAE945.jpg

Насправді, як зазначає Moscow Times, це символ з ігор S.T.A.L.K.E.R., де він використовується фракцією сталкерів під назвою "Воля" (Freedom).

Снимок экрана 2022-11-25 104900.png

Українська політична партія "Воля" має зовсім інший логотип.

1920px-Логотип_партії_Воля_(Україна).svg.png

Це не перший випадок, коли ФСБ заплуталася у відеоіграх: у квітні вона, очевидно, сплутала три SIM-карти з грою The Sims 3.

Деталі від ТЕКСТІВ: Як пише The Moscow Times, 23 листопада російські федеральні ЗМІ повідомили, що ФСБ ліквідувала "трьох українських диверсантів". За версією спецслужб, вони готувалися атакувати об'єкти енергетики у прикордонному Воронежі.

Видання з'ясувало, що двоє убитих ФСБ – воронежці, страйкболісти, учасники рольових ігор з тематики комп'ютерної гри S.T.A.L.K.E.R. Журналісти вийшли на представників воронезької страйкбольної спільноти, і там розповіли, що один із них, місцевий житель Володимир Котовський – «звичайний роботяга» і «прихильник Олексія Навального», а інший, якого знали під псевдонімом Сталкер Фосген, дотримувався анархістської ідеології.

деградація росії рашизм фсб спецслужби рф

Знак гривні
Знак гривні