ЗСУ варто продовжувати контрнаступ узимку. Більшість досвідчених військових РФ уже мертві, – Воллес

В інтересах добре екіпірованих на зиму ЗСУ продовжувати контрнаступ на позиції російських окупантів у холодний період.

Таку думку озвучив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в коментарі The Daily Beast, інформує Liga.net.

Заява Воллеса прозвучала на базі британської армії на півдні Англії, де тренуються українці.

Глава міноборони Британії нагадав, що Сили оборони України мають 300 000 одиниць зимового спорядження від міжнародної спільноти.

"З огляду на перевагу, яка є в українців у навчанні та в якості їхнього особового складу порівняно з деморалізованими, погано навченими та екіпірованими росіянами, в інтересах України було б зберегти протягом зими набраний темп", – сказав Воллес.

316676755_466365722343178_6429712766739788877_n.jpg

Фото: Генштаб ЗСУ

За його словами, таку пораду він дав би своїм українським колегам, з якими розмовляє "майже щотижня".

Як пише видання, Воллес заявив це "в той час, коли американські високопосадовці намагалися підштовхнути Україну з поля бою до столу переговорів". Йдеться про те, як два тижні тому топгенерал ЗС США Марк Міллі засумнівався, що Україна може найближчим часом здобути повну перемогу на полі бою, і тому, на його думку, вона має використати очікуване уповільнення воєнних операцій узимку як "вікно" для переговорів із Москвою.

Бен Воллес розповів, що в курсі ситуації зі спорядженням мобілізованих росіян.

"Нещодавно було розгорнуто російську частину без їжі, шкарпеток і з невеликою кількістю зброї. Це катастрофа для людини, яка йде в поля... Масштаби у росіян є, але вони – не дуже. Ну, більшість з тих, хто був хорошим [військовослужбовцем], – мертві, – зазначив він. – Вони пхають їх у м'ясорубку, використовуючи величезну кількість артилерії. Тільки нація, яка не дбає про власний народ, може відправити 100 000 своїх людей на смерть, поранення або дезертування", – сказав Воллес.

Нагадаємо, 23 листопада Воллес заявив, що Британія передасть Україні три вертольоти Sea King та 10 000 артилерійських снарядів.

воллес контрнаступ зсу війна зима україна-британія

Знак гривні
Знак гривні