До війни проти Україні готові долучитися близько 15 тис. білорусів, – Генштаб ЗСУ

Росія зосередила на білоруській території поблизу кордону з Україною понад 9 тисяч своїх військових. При цьому близько 15 тисяч білоруських військовослужбовців готові долучитись до війни на російському боці.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, інформує Суспільне.

За словами Громова, нині на території Республіки Білорусь перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. Водночас Генштаб оцінює наступальний потенціал на цьому напрямку як низький.

"Натомість 15 тисяч білоруських військових готові взяти участь у "спеціальній військовій операції". Зокрема, через високе грошове забезпечення", — зауважив генерал.

Сьогодні Генштаб ЗСУ оприлюднив відеозвернення Збройних Сил України до народу Республіки Білорусь.

Громов також розповів, що на кордоні Білгородської області російські війська встановлюють мінні загородження, щоб не допустити проникнення українських диверсійних груп. Генштаб ЗСУ не виключає провокацій на цьому напрямку.

Також Громов зазначив, що серед росіян поширюється інформація про нібито загострення на українсько-російському кордоні.

«Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого «загострення обстановки» на російсько-українському кордоні з 23 по 28 листопада. При цьому, ним очікується, що «НАТО та Україна зажадають захопити кордони миролюбивої Білорусі та Росії», — пояснив він.

провокації рф союзники рф білорусь

Знак гривні
Знак гривні