Литовці зібрали кошти на три морські дрони для України й оригінально їх назвали

Литовці зібрали $750 тисяч на придбання трьох морських безпілотників для України.

Про це повідомив литовський журналіст Андрюс Тапінас у Twitter.

Кошти будуть передані через фандрейзингову платформу United24, а литовці самі обирають ім’я техніці, яку профінансували для України.

"Литовці зробили це! Ми закрили збір коштів і за $750 тисяч купимо для України три морські безпілотники. І назвали їх з гордістю за мир – Peace Дец, Peace Да і Peace Дюк.

Російський чорноморський флот – бійся. Безпілотники PEACE прилетять непомітно", – написав литовський журналіст.

Андрюс Тапінас раніше збирав кошти на дрон Bayraktar для України, який дістав ім’я «Vanagas» ("Яструб"). Тоді литовці зібрали всього за три з половиною дні понад 5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в Україні будують перший флот морських дронів для захисту акваторії українських морів та міст від крилатих ракет, які російські війська запускають зі своїх кораблів.

11 листопада Україна запустила новий фандрейзинговий напрямок у рамках платформи United24 – збір коштів для флоту морських дронів.

Снимок экрана 2022-11-24 113653.png

"Безпілотні надводні апарати багатопрофільного призначення — унікальна українська розробка. Наше перше завдання — сформувати флот зі ста таких човнів.

Дрони можуть брати участь у дальній розвідці, спостереженні за береговою активністю, супроводі та підтримці традиційного флоту, конвоюванні торгових суден, коригуванні ракетних уражень та артилерії, захищати наші пункти базування та протидіяти десантним операціям", — йдеться на платформі United24.

українські розробки україна-литва морські дрони збір коштів

Знак гривні
Знак гривні