Польща запропонувала Німеччині передати Україні ЗРК Patriot

Віцепремʼєр-міністр ― міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з проханням розмістити в Україні системи Patriot, які Берлін пропонував Варшаві

Про це він повідомив у Twitter.

Маріуш Блащак звернувся до Німеччини з пропозицією розташувати зенітно-ракетні комплекси Patriot на західному українському кордоні.

"Після нових ракетних атак Росії я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї "Патріот" були перекинуті в Україну і розміщені на західному кордоні. Це вбереже Україну від подальших жертв і знеструмлень та підвищить безпеку на нашому східному кордоні", – заявив польський міністр оборони.

Як повідомляє агенція PAP, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав гарною ідеєю перемістити батареї Patriot до України для захисту польсько-українського прикордоння.

Про те, що для безпеки Польщі було б краще, якби Німеччина запропонувала системи протиповітряної оборони Patriot не їй, а Україні, раніше заявляв також голова керівної партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський.

Polish_20221121_121007426-1.png

ЗРК Patriot. Фото: mil.in.ua

Нагадаємо, що 21 листопада Берлін запропонував Варшаві посилити протиповітряну оборону своїми системами Patriot після падіння ракети на території Польщі через російські обстріли української критичної інфраструктури.

« Ми запропонували Польщі підтримку в гарантуванні безпеки повітряного простору – нашими винищувачами Eurofighter і системами протиповітряної оборони Patriot», сказала міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт.

Німеччина має 12 систем Patriot, дві з яких дислокуються в Словаччині.

захист неба ракетний терор РФ україна-польща ППО

Знак гривні
Знак гривні